banner
Gündem

Erel’den demiryolu çağırısı

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, havalimanı projesinin ardından Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda demir yoluna ilişkin çağrıda bulundu. Demiryolu projesiyle binlerce kişinin iş imkânına kavuşacağını, bölgenin hareketleneceğini vurgulayan Erel; “Bizim Aksaray-Ulukışla-Çakmak istasyonu..

Erel’den demiryolu çağırısı
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, havalimanı projesinin ardından Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda demir yoluna ilişkin çağrıda bulundu.

Demiryolu projesiyle binlerce kişinin iş imkânına kavuşacağını, bölgenin hareketleneceğini vurgulayan Erel; “Bizim Aksaray-Ulukışla-Çakmak istasyonu arasında yılan hikâyesine dönen bir demir yolu projemiz var. Projede her türlü şey bitti, takip ettiğim kadarıyla geçen yıl ihaleye çıktı ama dış kaynaklı bir kredi bulunamadığı için maalesef temeli atılamadı” dedi.

“Gerektiğinde dağlar delinerek Erzurum’u Rize’ye bağlayabiliyoruz ama Aksaray’a gelince 86 kilometrelik demiryolunu yapamıyoruz” diyen Erel; demiryolunun Aksaray için hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Erel sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Aksaray, Türkiye’nin sanayi, tarım ve hayvancılık açısından her geçen gün büyüyen, gelişen, yıldızı parlayan bir ilimiz. Organize sanayide bugün Türkiye’nin markası diyebileceğimiz çok büyük fabrikalar var. Bu fabrikaların üzerine fabrikalar eklenmesi için demiryolunun bir an önce açılması gerekiyor. Aksaray’a özel bir ilgi, alaka gösterilmesini istiyorum. Zira demiryoluyla beraber Aksaray-İskenderun ve Mersin Limanı’na kavuşacak, bugün organize sanayide 12 bin kişi varken 36 bin kişiye iş ve aş sağlanacak bunu da vurgulamak istiyorum.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası