banner
Gündem

Ertürk, hastanede usulsüz alımlar yapıldığını iddia etti

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde usulsüz alımlar yapıldığını iddia ederek açıklamalarda bulundu. Kamu malının ciddi oranda zarara uğratıldığını ifade eden Ertürk, ihalesiz alımlarla..

Ertürk, hastanede usulsüz alımlar yapıldığını iddia etti
banner

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde usulsüz alımlar yapıldığını iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Kamu malının ciddi oranda zarara uğratıldığını ifade eden Ertürk, ihalesiz alımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın başlatılmasını sağlayanlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

‘ADLİ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ’

Aksaray Valiliği tarafından 14 Şubat 2022 tarihinde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan usulsüzlükleri araştırması konusunda soruşturma başlatıldığını söyleyen Ertürk; “Buradan valimize de teşekkür ediyorum. Hastanedeki sorumlu kişiler hakkında soruşturma yapılmasına izin verilmiş. Hastane sanık konumunda yargılanıyor. Burada sağlık müdürlüğünün ismi hiç geçmiyor. Bu konunun yeniden araştırılması lazım. İddialar vahim ve kamu burada büyük zarara uğratılmış. Olayın adli süreçlerini yakinen takip edeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum: Soruşturma izni verilen arkadaşların büyük bir kısmı görevlerinde. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz. Soruşturmanın selameti ve delil karatma şüphesinin ortadan kalkması için soruşturma tamamlanana kadar en azından yönetici kısmındaki kişilerin görevden el çektirilmesi ve yerlerine başka arkadaşların görevlendirilmesini talep ediyoruz” dedi.

‘İHALESİZ ALIMLAR YAPILDI İDDİASI’

İhalesiz alımlarla kamu malının 1 milyon 830 bin 204 lira zarara uğratıldığını aktaran Ertürk; “Hastanemiz bir sürü alım yapmış. Bir firmadan 51 bin 320 lira tutarında perde alımı, yedek parça firmasından 45 bin 536 liralık antifriz ile yedek parça alımı yapılmış. Bir bilgisayar firmasından 789 bin 915 liralık alım yapılmış. Yine farklı bir bilgisayarcıdan 278 bin 605 liralık toner ve kartuş alımı yapılmış. Şehit Yavuz Çoban Lisesi’ne 475 bin liralık metal raf ile dolap yaptırılmış. Büro ile ofis malzemesi satan bir esnaftan 38 bin 394 liralık alım yapılmış. Yine bir enerji firmasından 150 bin 722 liralık kamera ile güvenlik sistemleri alımı yapılmış. Toplam rakam ise 2020-2021 yılı için 1 milyon 830 bin 204 lira. Bugünün parasına çevirince ise yaklaşık 270 bin dolar yapıyor ve bu zarar 5 milyon lira gibi bir rakama ulaşıyor. Bu olay ise ‘Hastaneye ihalesiz mal verdik’ diyen esnafların başvurmalarıyla ortaya çıkıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası