banner
Gündem

Ertürk, ‘Vatandaş hayat pahalılığında boğuluyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar hakkında açıklama yaparak; “Bu kış mutfakta yangın, odalarda donma tehlikesi var” dedi. Konutlarda kullanılan doğalgazın..

Ertürk, ‘Vatandaş hayat pahalılığında boğuluyor’
banner

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar hakkında açıklama yaparak; “Bu kış mutfakta yangın, odalarda donma tehlikesi var” dedi.

Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatına yüzde 20.4, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50.8, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise yüzde 49.5 zam geldiğini ifade eden Ertürk, ayrıca konut ve tarımsal kullanımdaki elektriğe yüzde 20 ve sanayide kullanılan elektriğe de yüzde 50 zam geldiğini söyledi.

‘ZAMLAR DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ’

Ertürk: “Mutfakta yangın var, duyun sesimizi ve acilen önlem alın’ dediğimizde, vatandaşlarımızı faturalarını ödeyemez hale getirip ocağının ateşini söndürmenizi kastetmemiştik. Siz ve bir avuç yandaşınız lale devri yaşarken halkımız hayatta kalma savaşı veriyor. Milletin ekmeği yok, kalmadı. Anlayın artık, halkın dermanı kalmadı. Bütün mal ve hizmetin temel girdisi olan elektrik ve doğalgaza zam demek aynı zamanda buna bağlı olarak iğneden ipliğe, ulaşımdan gıdaya her şeye gelecek yeni zamların habercisi olarak apaçık karşımızda dururken bu zamları derhal geri çekmelisiniz. Vatandaşı hayat pahalılığıyla yeterince boğdunuz, bari bir nefesi çok görmeyin” diyerek zamlara tepki gösterdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası