banner
Gündem

Ertürk’ten yeni bir iddia daha

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, yeni bir usulsüz satışın daha olduğunu iddia etti. TMSF tarafından el konulan bir şirketin, piyasa değerinin 55 milyon lira olduğunu söyleyen Ertürk, işletmenin..

Ertürk’ten yeni bir iddia daha
banner

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, yeni bir usulsüz satışın daha olduğunu iddia etti. TMSF tarafından el konulan bir şirketin, piyasa değerinin 55 milyon lira olduğunu söyleyen Ertürk, işletmenin bir başka şirkete aylık 15 bin 899 liraya kiralandığını dile getirdi.

Ertürk; “Bu bedava olan kiranın da büyük kısmını ödememişler. 75 bin 372 lira bir borç söz konusu.  Mallarına el konulan ve kiralanan şirketin asıl sahibi beraat etmesine rağmen arazisini alamıyor. İki iş adamı dört aydır vatandaşın mahkeme kararıyla hak ettiği malı 120 gündür işgal ediyor. 430 bin kişinin hakkının iki kişiye peşkeş çekilmesinden sadece CHP mi rahatsız” diye konuştu.

Aksaray ili Yenikent Kasabası 1168 ve 1169 ayrıca 1163 parseller olmak üzere toplam 3 parselde 612 dönüm arazi, TMSF’nin atadığı kayyumlar eliyle ihale yapılmadan kiralanıyor. Sulu tarım yapılabilen, üzerinde sulama sistemi ve trafo enerjisi kurulu olan bu arazi, aylık 8 bin 750 lira KDV dahil, KDV hariç ise 7 bin 415 liraya kiralanıyor. 612 dönüm arazinin ekipmanlar hariç piyasa değeri aslında yaklaşık 25 milyon lira. 25 milyon liralık bir arazinin aylık kirası 7 bin 415 lira. Yine diğer sözleşmede bu da Yenikent kasabasında 1327, 1330, 3299 ve 1328 nolu 4 parselin, 247 dönüm arazisi var. 400 büyükbaş hayvan barındıran 5 bin metrelik çiftliği ve daha neleri var. Ekipmanlarıyla yaklaşık 20 milyon değerinde bir çiftlik, 8.3 milyon değerinde de bir arazi var. Buranın da piyasa değeri yaklaşık 28-30 milyon lira. Bunun kirası KDV hariç 8 bin 474 lira. Gördüğünüz gibi 859 dönüm arazi, 10 milyonda fazla ekipman, 400 büyükbaş hayvanın barınabileceği besi çiftliği, piyasa değeri yaklaşık 55 milyon lira olan bir işletmenin aylık iki sözleşmede de toplam kirası 15 bin 889 lira. Kafeler Caddesi’nde 150 metrekare bir dükkânın kirasının aylık 30-35 bin olduğunu söylersek bu ballı kıyağın nasıl olduğunu hepiniz anlamışsınızdır. Peki kiralayan ballı börekli kiracı kim? Bu kadar cazip, avantajlı ve bedavaya getirecek bu araziyi kim kiralamış, Tolgahan Mühendislik. Bu arkadaşlar bir çiftlik ihalesine giremez mi? Tabi ki girebilir. Değerini, bedelini kamuyu zarara uğratmayacak şekilde her Türk vatandaşının en doğal hakkıdır” şeklinde konuştu.

 

Arazinin kiralanmasının ardından Tolgahan Mühendislik’in araziyi satın alabilmesi için kayyum tarafından hukuksuzluk yapıldığını da belgeleriyle anlatan Ertürk; “Sözleşmeye ek, protokol yapılarak ‘Bu çiftlik satışa çıkarıldığında satın alma önceliği Tolgahan Mühendislik’tedir’ deniliyor. Bundan sonra da Ali Cengiz oyunu başlıyor. Bu hakkın tanınmasından sonra kayyum heyeti burayı satışa çıkarmak için mahkemeye yazı yazıyor. Mahkeme ‘Yargı süreci tamamlanmadan satamazsınız’ diyerek izin vermiyor. Bunun üzerine Kayyum Tolgahan Mühendislik’e kiraladığı Yavuzlar şirketini icra yoluyla satmak için harekete geçiyor. Kayyum heyeti kendi yönettiği başka bir şirketten, yine kendi yönettiği Yavuzlar’a borç veriyor. Yavuzlar bu borcu ödemiyor ve kayyum kendine icra takibi başlatarak icra yoluyla satışa çıkarıyor. İcra belgeleri de burada diyerek bu takibi yapan hukukçunun avukatlık lisansının iptal edilmesi gerekiyor” dedi.

‘Bu şekilde arazinin Tolgahan Mühendislik’e satışı yoluna gidiliyor’ diyen Ertürk; sözlerine şöyle devam etti:  “Bu arada mahkemede yargı süreci kesinleşiyor malları kayyuma devredilen şirketin sahibi beraat ediyor. Malların iadesi kararı çıkıyor. Ancak bu kez de beraatın ardından işgal başlıyor. Tolgahan Mühendislik 247 bin metrekarelik çiftliğin birini iade ediyor ama 612 dönüm kısmını iade etmiyor. İş adamı konumundaki 2 kişi, vatandaşın malına 4 aydır yani 120 gündür işgalci konumunda bulunuyor. Durum o kadar vahim ki vatandaş sulama borusunu kendi arazisinden almak isterken jandarma alamazsın diyor. Tutanak da tutmuyor.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası