banner
Özel

Eskiye özlemini fotoğraf karelerine sığdırıyor

Geçmişe dair büyük bir özlem duyduğu için çektirdiği fotoğraf karelerini biriktiren Gaziler Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ, tüm fotoğraflarını bir albüm halinde saklıyor. Hayatı boyunca yaşadığı her anı özlemle yâd..

Eskiye özlemini fotoğraf karelerine sığdırıyor
banner

Geçmişe dair büyük bir özlem duyduğu için çektirdiği fotoğraf karelerini biriktiren Gaziler Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ, tüm fotoğraflarını bir albüm halinde saklıyor.

Hayatı boyunca yaşadığı her anı özlemle yâd ettiğini bu yüzden de o anlara ait tüm eşyaları sakladığını ifade eden Kıbrıs Gazisi Mustafa Dağ, “Gençlik yıllarımdan itibaren çekindiğim tüm fotoğrafları bir albüm yapıp saklıyorum. Her fotoğrafın her eşyanın ben de bir anısı ve anlamı var. Bir sürü eskiye ait şapkam, kıyafetlerim ve üniformam var. Takdim edilen her belgeyi, her plaketi saklıyorum. Ara sıra çıkarıp bakıyorum, eski günleri yâd ediyorum. Mutlu oluyorum” dedi.

‘GAZİ OLMANIN GURURUNU HER ZAMAN YAŞIYORUM’

Şehitlik mertebesinden sonraki en şerefli makamın gazilik olduğunu kaydeden 75 yaşındaki Aksaraylı Dağ, gazi olmanın gururunu her zaman yaşadığını belirtti.

Gazi olma hikâyesini anlatan Mustafa Dağ şu şekilde konuştu: “Ben 1946 yılında Yapılcan köyünde doğdum. 25 yaşında askere gittim. Askerlik yaparken Kıbrıs’ta darbe var diye haber geldi. Kıbrıs’a gideceksiniz dendi. O zamanlar Kıbrıs adasını duymuştuk ama neresi olduğunu ve nasıl bir yer olduğunu bilmiyorduk.  Kıbrıs’a gitmek üzere yola çıktık. Yolda çıkartmayı başlatan o meşhur kodu duyduk.  Radyodan ‘Ayşe Tatile Gidiyor’ parolası ile Türk askerine Kıbrıs Yarım Adası’na çıkartma işareti verildi. Üç gün süren yolculuğun ardından 16 Ağustos 1974 yılında 2. Kıbrıs Barış Harekâtı başladı. Daha sonra Birleşmiş Milletler Ateşkes kararı aldı. Biz de bu karara uyarak ateşi kestik. 4 Mart 1975 tarihinde terhis oldum. Yurda döndüğümüz, Mersin Limanı’na vardığımızda vatandaş bizi coşkuyla karşıladı. Çok gururlandık. Biz, Türk Milleti olarak, Allah yolunda; vatan, bayrak, namus ve şerefimiz için çarpıştık. Yine olsa yine savaşırız. Kahraman şehit ve gazilerimizi özlemle anıyorum.” Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası