banner
Özel

Et ve Süt Kurumu Aksaray’da kuzu ve koyun kesimi yapacak

Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Et ve Süt Kurumu’nun kendi mağazalarında kuzu eti satışlarında yüzde 25 indirime gittiğini duyurdu. Aktürk, indirimli satışla kuzu etine olan talebin artacağını..

Et ve Süt Kurumu Aksaray’da kuzu ve koyun kesimi yapacak
banner

Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Et ve Süt Kurumu’nun kendi mağazalarında kuzu eti satışlarında yüzde 25 indirime gittiğini duyurdu. Aktürk, indirimli satışla kuzu etine olan talebin artacağını ve bu noktada kurumun Aksaray’da da kesim yaptıracağını söyledi.

Aktürk, “Son günlerde özellikle küçükbaş hayvancılıkta ciddi anlamda bir sıkıntı yaşanıyor. Yem girdilerindeki artış nedeniyle birçok üreticimiz hayvanlarını satışa çıkardı. Piyasada satılık küçükbaş çok olunca arz talep dengesi de bozuldu. Kurban Bayramı öncesi Katar ve Ürdün’e ciddi anlamda ithalat yapıyorduk. İç piyasada fiyatlar yükselir endişesiyle kurbanda devletimiz bu ihracatı durdurdu. Canlı küçükbaşta kesim fiyatları da ciddi oranda düştü. Kuzu et kesim fiyatları, Et ve Süt Kurumu’nun kesimlere başlaması ile tekrar yükseldi. Koyun kesimi 70 lira ve kuzu kesimi ise 90 lira olarak belirlendi” dedi.

‘ÜRETİCİLERDEN KOYUN VE KUZU TALEPLERİ ALMAYA BAŞLADIK’

Et ve Süt Kurumu’na koyun ve kuzu kestirecek kişilerin isimlerini ve ne kadar kesim yaptıracakları konusunda talep toplamaya başladıklarını söyleyen Aktürk; “Et Süt Kurumu şehrimize gelerek mezbahanelerle görüşmeye başladı. Et Süt Kurumu, koyun kesimini 70, kuzu kesimini ise 90 liraya kesince piyasadaki esnaflarda bu fiyatın üzerinde hayvan alımı ve kestirmesi konumunda kalacak. Şu anda talep topluyoruz. Şehrimizde en kısa sürede kesimler başlayacak. Bu şekilde üreticilerimize nefes aldıracağımızı düşünüyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası