banner
Gündem

Ev hayali kuranlar için umutlu bekleyiş

Aksaray’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ)ortaklaşa yürüttüğü ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamında bin 352 konut için kura çekimi yapıldı. Ev sahibi..

Ev hayali kuranlar için umutlu bekleyiş
banner

Aksaray’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ)ortaklaşa yürüttüğü ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamında bin 352 konut için kura çekimi yapıldı.

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, Aksaray Bilim Merkezinde kura çekimini takip etti.  İlk kuraları Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer çekti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin gerçekleştiğini ifade eden Vali Hamza Aydoğdu, “Ev sahibi olarak vatandaşlarımızın heyecanına ortak olmak için buradayız. Bu 81 ilimizi ve tüm ilçelerimizi kapsayan bir proje. Yani Edirne’den Kars’a Türkiye’nin her tarafında bu proje hayata geçirilmektedir. Depreme dayanıklı, yeşilin hâkim kılındığı, sosyal donatıları olan ve en önemlisi de mahalle kültürünün yeniden canlandırılacağı bir yaşam alanı inşa ediliyor. Projenin başka bir güzel yanı da şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize, engelli kardeşlerimize ve emeklilere bu projede pozitif ayrımcılık yapılmasıdır. Yine ilk kez geleceğimiz olan gençlere önemli bir kontenjan ayrılmıştır. Sosyal devlet olmanın gereği her ayrıntısıyla düşünülmüş bu proje kapsamında Aksaray’ımıza da bin 350’nin üzerinde konut ayrılmıştır. Bugün kurayla inşallah bunlar hak sahiplerini bulacaktır. Bu vesileyle ‘Milleti yaşat ki devlette yaşasın’ anlayışıyla hemşerilerimize imkan sunan Türkiye’nin önünü açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda hangi problemi olursa olsun milletvekillerimizle, il başkanımızla, belediye başkanımızla gittiğimiz zaman Aksaray’ın bütün problemlerini kendi problemi gibi gören Çevre Bakanımız Murat Kurum’a huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah vatandaşlarımız bu evlerde huzur içerisinde oturur” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu kura çekim törenine hepimiz katılıyoruz. Cenabı Allah hayırlısını nasip etsin. Devletimiz imkânlarını sonuna kadar kullanıyor. Bir Orta Avrupa ülke ölçeğinde yapılabilecek konut miktarı kadar toplu konut gerçekleştirildi.  İlk etapta 81 yılda yapılacak 250 bin konut kapsamında Aksaray’ımıza bin 352 konut yapılacak.  Hak sahiplerimiz belirlenecek ve akabinde hızlı bir şekilde inşaata başlamak suretiyle teslimat töreniyle de sizlerle beraber bir arada bulunacağız. Ben hepiniz için hayırlısı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası