banner
Gündem

‘Felaketlerden ders çıkarmak hayati öneme sahiptir’

AKSARAY’IN DOĞAL GÜZELLİKLERİNDE ARAMA KURTARMA EĞİTİM VE TATBİKATI YAPILDI Kastamonu İnsani Yardım Vakfı (İHH) Arama Kurtarma Birimi Ihlara Vadisi’nde Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirdi. Kastamonu İHH’nın AFAD işbirliğiyle proje kapsamında..

‘Felaketlerden ders çıkarmak  hayati öneme sahiptir’
banner

AKSARAY’IN DOĞAL GÜZELLİKLERİNDE ARAMA KURTARMA EĞİTİM VE TATBİKATI YAPILDI

Kastamonu İnsani Yardım Vakfı (İHH) Arama Kurtarma Birimi Ihlara Vadisi’nde Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirdi.

Kastamonu İHH’nın AFAD işbirliğiyle proje kapsamında planladığı eğitim, Doğada Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatı Güzelyurt İHH İlçe Temsilciliği ev sahipliğinde ve Aksaray İHH Arama Kurtarma Birimi himayesinde Ihlara Vadisi ve Selime’de yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz “Afetlere hazırlıklı olmanın ne kadar önem taşıdığı; yaşadığımız son deprem felaketinde daha iyi anlaşıldı.Bu nedenle biz gönüllülerimize bu tür eğitimleri almaları hususunda sürekli çağrıda bulunuyor, teşvik ediyoruz.Ne kadar çok eğitim ve donanımlı insan; o kadar az can ve mal kaybı” dedi.

Bu tür etkinliklerin şehrin tanıtımına, turizm ve ekonomisine canlılık katacağını aktaran Korkmaz, şöyle konuştu: “Kastamonu İHH Arama Kurtarma Birimi’nin AFAD ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında yapacağı eğitim ve tatbikat için mekan olarak tarihi ve güzellikleriyle öne çıkan şehrimiz Aksaray’ı tercih etmeleri bizi ziyadesiyle mutlu etti.Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı başta Valimiz Hamza Aydoğdu olmak üzere, Vali Yardımcımız Şeyma Polat, İl Kültür Turizm Müdürümüz Mustafa Doğan, Güzelyurt İlçe Temsilcimiz Şenol Salun ve Aksaray İHH Arama Kurtarma Birimi Başkanımız Vedat Dirican’a şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Korkmaz, “Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Rabbimizden rahmet diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın, ancak felaketlerden ders çıkarmak ve önceden hazırlıklı olmak hayati öneme sahiptir” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası