banner
Özel

Flamingolar para için katledildi

Aksaray’da  ‘flamingo cenneti’ olarak bilinen Tuz Gölü’nde flamingoları yakalayıp ayak ve gagalarını bağlayıp, koli içinde yolcu otobüsüyle Mersin’in Erdemli ilçesine gönderen şüpheliler ve otobüs şoförü hakkında adli ve idari para..

Flamingolar para için katledildi
banner

Aksaray’da  ‘flamingo cenneti’ olarak bilinen Tuz Gölü’nde flamingoları yakalayıp ayak ve gagalarını bağlayıp, koli içinde yolcu otobüsüyle Mersin’in Erdemli ilçesine gönderen şüpheliler ve otobüs şoförü hakkında adli ve idari para cezası uygulandı. 40’ı yavru 47 flamingodan 26’sı öldü. Olaya karıştığı tespit edilen kişilere toplamda 425 bin TL para cezası kesildi.

İddiaya göre, Eskil ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Naim D. (34), kardeşi Mehmet D. (36) ve bir yaylada yaşayan İbrahim K. (38), 28 Ağustos’ta Tuz Gölü’nden yakaladıkları 47 flamingoyu ayaklarını ve gagalarını bağlayıp kolilere koyduktan sonra satmak için yolcu otobüsüyle Mersin’e gönderdi.

Koliler,  Erdemli ilçesinde belirtilen adreste bir alışveriş merkezinin önünde otobüsten yolun kenarına indirildi. Kolilerden gelen sesleri duyan çevredekiler durumdan şüphelenip zabıta ekiplerine haber verdi. Zabıta kolileri açtığında içinde flamingo olduğunu gördü. Ardından Erdemli Doğu Koruma ve Milli Parklar  ekiplerine haber verildi. Ekipler yaptığı incelemede 4’ü yetişkin 22 flamingonun nefessiz kalıp öldüğünü saptadı. Diğer flamingolar ise yapılan sağlık kontrollerinin ardından Silifke Göksu Deltası’nda doğayı bırakıldı. Olaya karıştığı tespit edilen kişilere toplamda 425 bin TL para cezası kesildi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası