banner
Esnaf

Fren bakımı ihmale gelmez!

Aksaray’da Oto Sanayi Sitesi’nde fren servisi yetkilisi Mustafa Gün,  araç muayene istasyonunda araçların çoğunluğunun frenlerden kaldığını söyleyerek sürücüleri araçlarının fren bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı. Fren ustası Mustafa Gün, “Yükselen yedek..

Fren bakımı ihmale gelmez!
banner

Aksaray’da Oto Sanayi Sitesi’nde fren servisi yetkilisi Mustafa Gün,  araç muayene istasyonunda araçların çoğunluğunun frenlerden kaldığını söyleyerek sürücüleri araçlarının fren bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

Fren ustası Mustafa Gün, “Yükselen yedek parça maliyetleri, sürücülerin bakımlarını aksatmasına neden oldu. Vatandaşlar, geçici bakım çözümleri ve düşük maliyetli alternatif parçalara yöneldiğinden bu durum kazalara davetiye çıkartıyor. Maalesef birçok sürücü araçlarına zorda kalmadıkça bakım yaptırmıyor. Araç muayene istasyonunda araçların yüzde 70’i frenden kalıyor. Biz de bu araçların frenlerini tamamen yenileyip, son sistem bilgisayarlı makinelerimizle testini gerçekleştiriyor, müşterilerimize garantili bir şekilde teslim ediyoruz. Birçok sürücü trafikte kontrol ve bakımını yaptırmadığı araçlarla dolaşıyorlar. Hem kendi canlarını hem de diğer vatandaşların canlarını tehlikeye atıyorlar” dedi.

‘ZORUNLU OLMADIKÇA KONTROLE GELEN YOK’

Fren bakımlarının her 10 bin kilometreden sonra kontrol edilmesi gerektiğini, bu kontrollerin ise olası kazalardan koruduğunu dile getiren Gün, “Normalde ticari araçların muayenesinde 1 yıl, diğer araçlarda ise 2 yıl hususu var. Birçok sürücü sadece muayeneden geçemeyince bize başvuruyor. Bu durum bence çok yanlış… Bize kontrol için gelen çok nadir oluyor. Biz müşterilerimize her zaman orijinal ve kaliteli yedek parça tavsiye ediyoruz. Bir aracın fren sistemi çalışmıyorsa, durma mesafesi uzak ve kritik durumlarda kazaya neden olur. Araçta frene bastığınızda araç normal mesafede durmadığı gibi sağa ve sola çekerek, otomobilin kontrolden çıkmasına yol açar. Freni kötü bir araçla şehir içinde düşük hızla giderken belki bir sorun yaşamayabilirsiniz. Araçla şehirlerarası yolda hızla giderken risk artar ve durmanız gereken bir anda duramayınca her şey için çok geç kalmış olabilirsiniz. Bu yüzden fren bakımı ihmale gelmez diye bir kez daha sürücüleri buradan uyarıyoruz” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası