banner
Özel

Gazi Özdemir, depreme namazda yakalandı

Deprem sonrası Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden ayrılarak Aksaray’a yerleşen gazi Ali Özdemir, yaşadıklarını gazeteniz Egemen’e anlattı. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 yıl önce operasyon esnasında teröristler tarafından omzundan vurulan 1 çocuk babası..

Gazi Özdemir, depreme namazda yakalandı
banner

Deprem sonrası Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden ayrılarak Aksaray’a yerleşen gazi Ali Özdemir, yaşadıklarını gazeteniz Egemen’e anlattı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 yıl önce operasyon esnasında teröristler tarafından omzundan vurulan 1 çocuk babası Özdemir, gazi olduktan sonra Elbistan’da memur olarak görev yapmaya başladığını aktardı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elbistan’da bulunduklarını söyleyen gazi Özdemir “2018 yılından bu yana Elbistan’da ilçe tarım müdürlüğünde memur olarak çalışıyorum. Depremin yaşandığında ilk anlarda uyurken şiddetli bir sallantı hissettim. Daha sonra yerin altından bir şeylerle vuruyorlar gibi hissettim. Ben 30 yaşındayım ve ilk kez böyle bir şey gördüm. 70-80 yaşındaki büyüklerimizde böyle bir deprem yaşamadıklarını söylüyorlar. Deprem olunca eşim ve ben hemen 3 yaşındaki çocuğumuzu alıp yatağın yanına çöktük ve artık yıkılacak diye beklemeye başladık. Sarsıntı şiddeti azalınca evden koşarak çıktık. Arabası olanlar arabaya bindi. Diğerleri de battaniyeye sarılıp beklemeye başladı. Aracımın deposunun dolu olmasının çok faydasını gördük” diye konuştu.

‘İKİNCİ DEPREME NAMAZDA YAKALANDIM’

Depremden sonra ablasının yaşadığı köye ailesiyle birlikte gittiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu: “Öğle namazı öncesi yemek yedik. Sonra namaza başladım. Secdede oturur vaziyette iken deprem başladı ve beni kanepeye fırlattı. İlk deprem ikincisinin yanında deprem mi dedim. İkinci deprem çok ayrı bir şeydi. Gerçekten bir felaketti. Ayağa kalkınca sarsıntıdan tekrar yıkılıyorduk. Şiddeti azalınca kendimizi dışarı attık. Köyde kar diz boyundaydı. Dışarıda olmak da çok zordu. Elbistan’a vardığımızda ise yıkımı gördük. Annemin oturduğu bina yıkılmıştı. Şükür annem eve girmediği için kurtulmuş. Komşularımızı ve amcamızı depremde kaybettik. Eğer ilçemizde gündüz olan deprem gece olsaydı, çok daha fazla ölüm olurdu. Evlere girmediğimiz için Allah’ım bizi korudu.”

‘EVLER BİTİNCE TEKRAR ELBİSTAN’A DÖNECEĞİZ’

Depremin ikinci gününde binaların çok hasar aldığını bu yüzden eve giremediklerini belirten Özdemir, “Deprem gerçekten çok farklı bir şok yaratıyor insanda. Biz Aksaray’a bir yakınımızın tavsiyesi ile geldik. Bizi ilk önce yurda yerleştirdiler. Aksaray halkı bizi kucakladı.  Hem kapılarını hem de gönüllerini açtılar. Dernek başkanımızda sağ olsun bizimle ilgilendi. Haberlerde Cumhurbaşkanı’mızın nezaretinde, ilçemizde evlerin temelinin atıldığını görünce çok sevindim. Sonuçta orası bizim memleketimiz. Aksaraylılar bize sahip çıksa da memleket bir başka oluyor. Temeli atılan yer ‘Karaelbistan’ denilen dağlık ve güvenli bir bölge. Orada ki evlerde çok nadir yıkım oldu. Deprem tehlikesi olan illerde evlerin dağlara yakın yerlere yapılması lazım. Ben gözümle gördüm 50-60 yıllık binalar da bir çatlak dahi yok. Dağ depremin şiddetini kesiyormuş” ifadelerini kullandı. Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası