banner
Ekonomi

Geçen yıl 6 bin 767 kişi İŞKUR aracılıyla iş buldu

aksaray İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulu, 2022 yılının 1″inci olağan toplantısında bir araya geldi. vali yardımcısı mehmet tanışır başkanlığında aksaray ticaret sanayi odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2021 yılında..

Geçen yıl 6 bin 767 kişi  İŞKUR aracılıyla iş buldu
banner

aksaray İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulu, 2022 yılının 1″inci olağan toplantısında bir araya geldi. vali yardımcısı mehmet tanışır başkanlığında aksaray ticaret sanayi odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2021 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. 

İŞkur müdürü mahmut akkuş, bu kapsamda geçtiğimiz yılın yapılan temel işgücü göstergeleri, kurs ve programlar ile teşvikler hakkında bilgiler aktardı. aksaray”ın tr71 bölgesi”nde yer aldığını ve bu nedenle işsizliğin ortalamasını düşüren öncü illerden biri olduğunu ifade eden akkuş; “İşgücü piyasasının ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla bin 311 kişi İşbaşı eğitim programı (İep) ve 499 kişi de İstihdam garantili meslek edindirme kursu (mek) ile işe yerleştirildi. toplamda bin 810 kişiye istihdam sağlandı.  yine İŞkur aracılığıyla 4 bin 738″i erkek, 2 bin 29″u kadın olmak üzere toplamda 6 bin 767 kişi işe yerleştirildi. bir önceki yıla göre istihdamda yüzde 23,8″lik bir artış yaşandı. bu rakam geçtiğimiz yıla oranla erkeklerde yüzde 19, kadınlarda yüzde 51″lik artış oranında gerçekleşti” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası