banner
Genel

Gelenekten geleceğe koruyucu aile paneli

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aile hizmetlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla ‘Gelenekten Geleceğe Koruyucu Aile’ paneli düzenlendi. Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Vali Hamza Aydoğdu, Cumhurbaşkanlığı..

Gelenekten geleceğe koruyucu aile paneli
banner

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aile hizmetlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla ‘Gelenekten Geleceğe Koruyucu Aile’ paneli düzenlendi.

Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Vali Hamza Aydoğdu, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof.Dr. Vedat Işıkhan, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk ile koruyucu aileler katıldı.

‘ÇOCUKLARIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI GEREKİYOR’

Programda konuşan Vali Aydoğdu, koruyucu aile sisteminin çocukların daha huzurlu ve sevgi dolu bir toplumda yaşamaları için büyük önem arz ettiğini söyledi. Çocukların topluma kazandırılıp kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak yetiştirilmeleri gerektiğini söyleyen Aydoğdu şöyle konuştu: “Çeşitli nedenlerden dolayı ailesinden kopmuş çocuklarımız var. Hayat ise bir şekilde devam ediyor. Bazı çocuklarımızın sağlığı, eğitimleri, sosyal hayatları ve gelecekleri var fakat aileleri yok. Onlara kol kanat gerecek, her zaman yanlarında olacak bir aileleri olması için koruyucu aile sistemi devletimiz tarafından inşa edilmiştir. Bu çocukların topluma kazandırılıp kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak yetiştirilmeleri gerekiyor. Bu yüzden bu müesseseye ihtiyacımız var. Kanunlarımızla desteklenen ve teşvik edilen bu müessese sosyal devlet olmanın da en büyük göstergesidir.”

7 BİN ÇOCUK 8 BİN 600 KORUYUCU AİLENİN YANINA YERLEŞTİRİLDİ

Işıkhan, koruyucu aile kapsamında yaklaşık 7 bin çocuğun 8 bin 600 koruyucu ailenin yanına yerleştiğini belirtti. Koruyucu aile sisteminin daha fazla tanıtılması gerektiğini ifade eden Işıkhan, “Bundan 15 yıl önce çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarından hiçbiri yoktu. Yuvalar ve yurtlar çocukların bakıcı anneleriyle kalabileceği çağdaş binalara dönüştürüldü. Aileyi güçlendirmek ve desteklemek sosyal devlet olarak bizim en önemli görevimizdir. Bu süreçte Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başkanlığında bir proje yürütülerek, 30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak tanıtıldı. Devletimiz evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerinde, hem çocuklarımızı hemde ailelerimizi destekliyor. Koruyucu aile sistemini herkese tanıtmamız gerekiyor. Bu salondaki tüm koruyucu aileleri kutluyorum” dedi.

‘HEM ÇOCUKLARIMIZI HEMDE AİLELERİMİZİ KORUYORUZ’

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Sevgi Evleri inşaatının tamamlanarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edildiğini söyledi. Dinçer, “Sevgi evlerimizin açılışını yakın zamanda vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Sosyal bir devlet olmanın bir gereği olarak bakanlığımız kurulduğu günden bu tarafa güzel hizmetler veriyorlar. Biz bu işe çocuk tarafından bakıyoruz. Diğer tarafından ailelerimizi de koruyoruz” ifadelerini kullandı.  

3 oturumda gerçekleştirilen ve birçok önemli ismin katılım sağladığı panelde koruyucu ailenin önemine değinildi. Panel teşekkür takdimi ile sona erdi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası