banner
Esnaf

Gelinlikçiler bereketli bir yaz geçiriyor

Yaz mevsiminde yoğunlaşan düğün, nişan ve nikahlar için gelin adaylarının siparişlerini yetiştirmeye çalışan gelinlik moda evlerinde yoğunluk yaşanıyor. Büyük Bölcek Mahallesinde 10 yıldır gelinlik dükkanı işleten moda tasarım bölümü mezunu..

Gelinlikçiler bereketli bir yaz geçiriyor
banner

Yaz mevsiminde yoğunlaşan düğün, nişan ve nikahlar için gelin adaylarının siparişlerini yetiştirmeye çalışan gelinlik moda evlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Büyük Bölcek Mahallesinde 10 yıldır gelinlik dükkanı işleten moda tasarım bölümü mezunu Hatice Sunamak, “Lisede öğrenmeye başladığım meslekte Selçuk Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümünü bitirdikten sonra KOSGEB desteği ile kendi dükkanımı açtım. Her geçen yıl işlerimi büyüterek, mesleğimi bir aşkla sürdürüyorum. Gelinlikleri ve abiyeleri burada kendim tasarlayıp dikiyorum. Bunun yanında müşterilerim internet üzerinden modeller getiriyor. Biz burada ekibimizle beraber gelinlikleri tek tek elimizle dikiyoruz. Bazen bir gelinlik için aylarca çalıştığımız oluyor. Mesleğimiz zor ama biz bu işi yapmayı çok seviyoruz. Genelde bu yaz simli gelinlikler, desenli, balon kollar ile karpuz kollar moda. Açık gelinliklerde bile biraz kapalı modeller revaçta” dedi.

Sunamak, “Bu yıl işlerimiz çok hareketli ve 2 aydır işleri yetiştirmek için dükkanda sabahlıyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa ülkelerinden gelen gurbetçilerimizin gece mesaisi yaparak isteklerini karşılamaya çalışıyoruz. Gelinliklerimiz 5 bin 500 liradan başlıyor ve 40 bin liraya kadar çıkıyor. Sezon içerisinde 50’nin üzerinde gelinlik üretip sattık. Gelinlik sezonu çok iyi gidiyor. Bu hareketliliğin 40 gün daha süreceğini tahmin ediyorum” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası