banner
Gündem

Gençler Bilim Merkezinde TEKNOFEST’e hazırlanıyor

DİNÇER; ‘GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’ TEKNOFEST yarışmasında Aksaray’ı temsil edecek gençler Aksaray Bilim Merkezinde oluşturulan Model Uçak atölyesinde gece gündüz demeden çalışmalar yürütüyor. Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde fizik, kimya, matematik,..

Gençler Bilim Merkezinde TEKNOFEST’e hazırlanıyor
banner

DİNÇER; ‘GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

TEKNOFEST yarışmasında Aksaray’ı temsil edecek gençler Aksaray Bilim Merkezinde oluşturulan Model Uçak atölyesinde gece gündüz demeden çalışmalar yürütüyor.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde fizik, kimya, matematik, geometri, biyoloji, mekanik, elektronik, uzay teknolojileri, insansız hava araçları, robot teknolojilerini olmak üzere insan hayatını kolaylaştıran birçok teknolojik ürünleri geliştirmek için çalışma atölyeleri oluşturulmuştu.

Gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için oluşturulan çeşitli atölyelerden Model Uçak Atölyesinde TEKNOFEST’e hazırlanan gençler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gençler, burada verilen eğitimlerle insansız hava aracı veya model uçak teknolojisini öğrenme, uçurma ve üretiminde rol alma yeteneği kazanıyorlar. Ayrıca gençler bu alanda kurulan laboratuvarları Ar-Ge amaçlı kullanarak geleceğe yönelik yüksek teknoloji imkânlarıyla üretim yapma becerisi elde ediyor. Eğitimleri boyunca elde ettikleri deneyimlerle ortaya çıkarttıkları ürünleri TEKNOFEST yarışmasında sergilemeyi planlayan gençler Aksaray’ın adını dünyaya duyurmaya hazırlanıyor.

BU YIL 12 TAKIM BAŞVURU YAPTI

Ar-Ge Atölyesi; Şehrin ve ülkenin ihtiyacı olan teknolojik projelerin tespiti, hayata geçirilmesi ve sonuçlandırılması hedefi ile kurulmuştur. Atölyemiz bünyesinde 2 adet 3D yazıcı, 1 adet lazer kesim makinesi, 1 adet CNC işleme merkezi gençlerin kullanımına sunuldu.

TEKNOFEST 2023; Aksaray Üniversitesi ile Aksaray Bilim Merkezi iş birliği içerisinde yürütülen TEKNOFEST çalışmalarına bu yıl toplam 12 takım başvuru yaptı.

Roket, Hyperloop Geliştirme Yarışması, İnsansız Hava Aracı, Çevre ve Enerji Teknolojileri, İnsansız Su Altı Sistemleri ve İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmaları gibi alanlarda takımlar oluşturuldu.

Alanında uzman eğitimcilerin ve gönüllülerin rehberliğinde çalışan gençler hayallerini gerçekleştirirken ihtiyaç duydukları her türlü materyal Aksaray Belediyesi tarafından karşılanıyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası