banner
Siyaset

‘Gençlerimiz geleceğe güvenle bakmalıdır’

Millet İttifakı Adayı Ali Abbas Ertürk, ziyaret ettiği esnada karşılaştığı gençlerle sohbet ederek, “Biz gençleri kuşak kuşak ayırmıyoruz. Gençler diyoruz ve birçok yaş grubuna hitap ediyoruz” dedi. Gençlerle yaptığı görüşmelerde..

‘Gençlerimiz geleceğe güvenle bakmalıdır’
banner

Millet İttifakı Adayı Ali Abbas Ertürk, ziyaret ettiği esnada karşılaştığı gençlerle sohbet ederek, “Biz gençleri kuşak kuşak ayırmıyoruz. Gençler diyoruz ve birçok yaş grubuna hitap ediyoruz” dedi.

Gençlerle yaptığı görüşmelerde 3 temel sorunun baş gösterdiğin ifade eden Ertürk, “İlk olarak ekonomik sorunlar.Yurt ücretleri, okul eğitim masrafları ve mezunların iş bulma kaygısı. İkincisi özgürlük sorunu. Gençlerimizin kendini ifade edememesi gibi birtakım sorunlar var. Kameralar karşısında konuşmak istemiyorlar çekiniyorlar. Yasal yaptırımlardan korkuyorlar. Bu kaygı verici bir durum. Üçüncü olarak ise kültürel faaliyet ve etkinliklerin olmaması.Gençlerimizi geleceğe kaygısız, özgüvenli ve kendilerini geliştirmelerine olanak sunacak şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.

Özellikle gençlerin teknolojik aletlere erişimlerinin kolay olması gerektiğini vurgulayan Ertürk, “Bilgisayar ve diğer teknolojik araçlar bir ihtiyaçtır. Bizim vaatlerimizden bir tanesi de gençlerin aldığı telefonda bilgisayar ve diğer teknolojik aletlerde ve alacağı ilk otomobilde ÖTV-KDV vergisi olmayacak. Biz bunu açıkladıktan hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’da böyle bir açıklama yaparak bu uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi.  Ama bunu biz yapacağız. Bu kapsamda 500 bin liraya alabileceğiniz bir arabayı bir genç 200 bin liraya alabilecek. Mezun olan gençlerimiz için eğer iş kurmak isterlerse KOSGEB’ten destek sağlayan paketlerimiz olacak. Ayrıca baskı ortamını kaldırmamız lazım. Biz siyasetçilerin eleştiriye açık olması lazım, hoşgörülü olmamız lazım. Buda yine vaatlerimizden bir tanesi.  Aksaray’da kafeler caddesinde bir kahve içmekten başka aktivitesi yok gençlerimizin. Kültürel ve sosyal etkinlikleri artırdığımız zaman gençlerimiz mutlu olacaktır. Gençler mutlu olursa topluma da katkı sağlarlar. Sokakta yaptığımız görüşmeler de gençler bu ülkeden gitmek istediğini söylüyor. Bu ülkenin gençleri bu ülkeden giderlerse ülkenin asıl beka sorunu o zaman başlar. Genç nüfus donanımlı, yetenekli bir kadro var. Ama bir planlama yok. Biz iktidara geldiğimizde Devlet Planlama Teşkilatı’nı yeniden kuracağız. Bugün on binlerce genç işsiz. Bu,devletin bir planlama yapmamasından kaynaklanıyor. Bir devlet; mühendis, doktor, mimar, hukukçu ihtiyacını planlamalıdır. Bir devlet tüketicinin yıllık patates, soğan, sarımsak ihtiyacını planlamalıdır. Tarım alanlarında nerelerde dikim yapılacağını planlamalıdır. Aynı şekilde eğitimde de, hangi bölümde ne kadar kontenjan açılacağını planlamalıdır. Birçok öğrenci mezun oluyor ve iş bulamıyor. Atanamayan öğretmenler saymakla bitmez. Bunlar devletin plansızlığının bir sonucudur. Kamuda öğretmen ihtiyacı bellidir. Öğretmenlik mesleğinde de ihtiyaç aşağı yukarı bellidir. Fakat eğitim fakülteleri ihtiyaca göre kontenjan açmıyor. Sistemdeki açığa göre kontenjan açılmalıdır. Devlet planlı programlı olmalıdır. Gençleri bu ülkenin içinde tutacak plan ve projeleri geliştirmeliyiz. Bunu yapacak irade, güç ve kararlılık Millet İttifakı’ndadır” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası