banner
Sağlık

Gençlik aşısı cilde yapılan yatırımdır

Modern tıbbın geliştirdiği ‘Gençlik Aşısı’ güzellik sektöründe trend işlemlerden biri haline geldi. Doktor gözetimi altında, doğru yöntem ve formülasyonlarla uygulandığı takdirde olumsuz herhangi bir etkisi bulunmayan işleme ve detaylara ilişkin..

Gençlik aşısı cilde yapılan yatırımdır
banner

Modern tıbbın geliştirdiği ‘Gençlik Aşısı’ güzellik sektöründe trend işlemlerden biri haline geldi. Doktor gözetimi altında, doğru yöntem ve formülasyonlarla uygulandığı takdirde olumsuz herhangi bir etkisi bulunmayan işleme ve detaylara ilişkin Dr. Perihan Ceyda Türemiş çeşitli bilgiler aktardı.

Gençlik aşısı uygulaması ile cildi sağlıklı, parlak ve genç bir görünüme kavuşturmanın amaçlandığını kaydeden Dr. Türemiş, “Gençlik aşısı cildin beslenmesi, nemlendirilmesi ve yaşlanmasını geciktirmek için hazırlanmış olan formülasyonların, cildin alt tabakalarına mezoterapi yöntemiyle verilme işlemidir. Burada formülasyon diye adlandırdığımız şey, belirli bir ürünü oluşturmak için çeşitli maddelerin hassas oranlarda birleştirilmesi sürecidir. Bunlar yüksek oranda hyalüronik asit, vitamin, mineral, aminoasit, peptit, antioksidan vesaire maddelerdir…” dedi.

Gençlik sırrı olarak bilinen hyalüronik asidin, belli bir yaşa kadar vücudun dinç, sağlıklı ve parlak görünmesini sağladığını bildiren Ceyda Türemiş,  bu maddenin 25-30 yaş grubundaki bireylerde yavaş yavaş azalmaya başladığını ifade etti.

‘YANLIŞ UYGULANAN İŞLEMLER HASARA SEBEBİYET VEREBİLİR’

Gençlik aşısının cildinde yaşlanma belirtileri görülen ve cildi zarar görmüş bireylere, belirlenen miktar ve aralıklarla hyalüronik asit uygulama işlemi olarak da tanımlanabileceğini dile getiren Türemiş şöyle konuştu: “Yüz, el, boyun ve dekolte gibi bölgelere sıkça uygulanan işlem cilt altına enjekte edilir. Bu yöntem sorunlu bölgelere ve zarar görmüş ciltlere sahip bireylerin diğer tedavilerine tamamlayıcı olarak da uygulanabilir. Bunların dışında ihtiyaca binaen de uygulanması mümkündür.”

Gençlik aşısı işleminin içeriğinden ve doğru uygulama yöntemlerinden bahseden Dr. Türemiş, ayrıca işleme dair risklere de değindi.

Türemiş, “Kullanılan formülasyonlar kişinin ihtiyacı, yaşı, cinsiyeti ve tenine uygun olarak hazırlanır. Cildin daha geç yaşlanması ve daha iyi bir yaşlanma süreci için ayrıca da deformeleri en aza indirmek için uygulanan bir yöntemdir. Sertifikası olmayan ürünlerin kullanımı ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Doktor haricindeki kişilerin enjeksiyon yapması son derece tehlikelidir. Zira yanlış bir kasa yahut sinire denk gelebilir. Yanlış uygulanan işlemler kalıcı hasara sebebiyet verebilir. Kullandığımız formülasyonlar serumlarla karıştırılmamalıdır. Serumlar herkes tarafından uygulanabilirken formülasyonlar tıbbı içerikli ürünler olduğu için doktor tarafından kullanılabilir” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası