banner
Gündem

Girişimcilerle üreticiler ortak platformda buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından ‘Başımıza İcat Çıkaranları Arıyoruz’ sloganıyla düzenlenen ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliğinde 47 girişimci tarafından gönderilen 61 proje beğeniye sunuldu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin,  nesillerin, kendi..

Girişimcilerle üreticiler ortak platformda buluştu
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından ‘Başımıza İcat Çıkaranları Arıyoruz’ sloganıyla düzenlenen ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliğinde 47 girişimci tarafından gönderilen 61 proje beğeniye sunuldu.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin,  nesillerin, kendi çağlarındaki imkânlarla araç gereç geliştirmeye dair çalışmalar yaptığını ve küçük yaşlarda yapılan oyuncakların da bu üretimin başlangıç seviyesi olduğunu söyledi. Şahin: “Bizler de kendi çocukluk dönemlerimizde tahta arabalar ve benzeri işler yaparak üretmeye ve geliştirmeye dönük meşgalelerle ilgilendik. Yeni dönem nesiller ise bu üretimi bilgi, internet ve teknolojik gelişmeler ışığında farklı metotlarla gerçekleştiriyor. Yani insanlar, dün olduğu gibi bugün de teknoloji üretiyor, yenilikler geliştiriyor, hayatı kolaylaştıran çalışmalar yapıyor. Düzenlediğimiz ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ bu meşgaleleri profesyonel bir noktaya evriltmek, gelecekte somutlaşabilme potansiyeli olacak ürünleri tespit etmek ve girişimlerle sanayicileri bir araya getirmek gibi bir amacı içeriyor” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR, İNSANLIĞIN GENEL İHTİYAÇLARIYLA KESİŞİYOR

Şahin’in konuşmasının ardından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, çevrim içi olarak törene katıldı. ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma’ başlıklı sunum yaptı. ASÜ’nün düzenlediği etkinliğin, çok kıymetli olduğunu dile getiren Mandal, sergilenen çalışmaların tamamında geleceğe yönelik bir bakış gördüğünü söyledi.

ETKİNLİK, GELECEK YILLARDA KAPSAM OLARAK GENİŞLETİLECEK

ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ilerleyen yıllarda etkinliği daha da geliştirmek arzusunda olduklarının altını çizdi. Kuzeyboru Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Bülent Karaman kürsüye geldi ve ‘Bir Girişimcinin Hikâyesi’ başlıklı sunum ile Kuzeyboru’nun başarı öyküsünü anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından tüm katılımcılar hazırlanan projelerin yer aldığı stantları gezdi ve proje sahiplerinden çalışmaların genel işleyişi hakkında bilgiler aldı. Ar-Ge Proje Pazarı’nda 13’ü öğrenci, 16’sı mühendislik ve temel bilimler, 17’si spor ve sağlık teknolojileri, 15’i de tarım ve çevre olmak üzere toplam dört kategoride çalışmalar ve sponsor firmaların tanıtım stantları da yer alıyor. İki gün sürecek etkinliğin sonunda dereceye giren projeler, iki kategori ve sekiz başlık altında ödüllendirilecek. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası