banner
Sağlık

Giyilebilir diyaliz makinesi hayal değil

BÖBREK YETMEZLİKLERİNİN TEDAVİSİ İÇİN YENİ BİR PROJE GELİŞTİRİLİYOR. PROJE Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Karahaliloğlu, kronik böbrek rahatsızlıklarının en yaygın tedavisi olan..

Giyilebilir diyaliz makinesi hayal değil
banner

BÖBREK YETMEZLİKLERİNİN TEDAVİSİ İÇİN YENİ BİR PROJE GELİŞTİRİLİYOR. PROJE

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Karahaliloğlu, kronik böbrek rahatsızlıklarının en yaygın tedavisi olan diyaliz prosesinde kullanılabilecek yeni nesil bir hemodiyaliz membranı hazırlayacaklarını, konuya dair projelerinin TÜBİTAK tarafından kabul edildiğini söyledi.  Geliştirilecek olan hemodiyaliz membranının hâlihazırda sıklıkla kullanılan polietersülfon diyaliz membranlarına bir alternatif olabileceğini, yüzey özellikleri ve üretim prosedürü yönüyle bir üstünlük ortaya koyabileceğini kaydeden Karahaliloğlu, bu mebranın çevre dostu ve biyo uyumlu olacağını belirtti.

DİYALİZLE TEDAVİYİ KOLAYLAŞTIRACAK BULUŞ

Çalışmanın gelecek açısından da önemli çıktılarının olabileceğine dikkat çeken Karahaliloğlu, “Böbrek yetmezliği günümüzün önemli sağlık problemlerinden birisi ve bu sağlık probleminin en yaygın tedavi şekli diyaliz. Hazırlayacağımız membran, diyaliz prosesinin iyileştirilmesine katkı sağlamanın ötesinde, daha sonraki çalışmalarda giyilebilir bir diyaliz makinesi tasarımına da dönüşebilecektir. Böylelikle su ve elektrik gibi kentsel altyapı ihtiyaçları gerektiren hemodiyaliz prosesinin, herhangi bir afet durumunda sekteye uğraması da engellenmiş olacaktır” dedi.  ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, projelerinden dolayı Doç. Dr. Zeynep Karahaliloğlu’nu tebrik etti ve tüm çalışma ekibine başarılar diledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası