banner
Gündem

Giysi kumbarasıyla 32 bin kişiye kıyafet yardımı yapıldı

Aksaray Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasına bırakılan giysi kumbaralarıyla çok sayıda ailenin ihtiyacı karşılanıyor. Kullanılmayan eşyaları tekrar ekonomiye kazandırmak, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla şehrin 260 noktasına giysi kumbarası koyuldu…

Giysi kumbarasıyla 32 bin kişiye kıyafet yardımı yapıldı
banner

Aksaray Belediyesi tarafından şehrin birçok noktasına bırakılan giysi kumbaralarıyla çok sayıda ailenin ihtiyacı karşılanıyor.

Kullanılmayan eşyaları tekrar ekonomiye kazandırmak, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla şehrin 260 noktasına giysi kumbarası koyuldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ülke genelinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nin Aksaray’da başarı ile yürütüldüğünü söyledi. Giysi kumbaralarını da Sıfır Atık Projesi kapsamında değerlendirdiklerini ifade eden Dinçer, sıfır atık yönetimiyle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Giysi kumbaralarına bırakan giysilerin yüzde 60-70 gibi büyük bir kısmının kullanılabilir durumda olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, kıyafetlerin kullanıma hazır hale geldikten Aksaray Belediyesi sosyal mağaza ve kıyafet otobüsü aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını bildirildi. Giysi Kumbarası aracılığı ile Aksaray’da yaklaşık 32 bin kişinin kıyafet yardımından faydalandığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “İhtiyaç fazlası kıyafetlerini giysi kumbarasına bırakarak bu konuda hassas davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar kullanmadıkları kıyafetleri kumbaralara bırakırken Aksaray Belediyesi görevlileri belirli aralıklarla kumbaralardaki giysileri topluyor. Toplanma merkezinde ayrıştırılan ve kullanımı mümkün olan kıyafetler temizlenerek ütüleme yapıldıktan sonra paketlenip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kumbaradan çıkan ve kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüşümle tekrar ekonomiye kazandırılıyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası