banner
Gündem

Gönüllü olarak gittiği Elbistan’da 16 kişiyi kurtardı

Aksaray’dan Kahramanmaraş Elbistan ilçesine gönüllü giden AFAD Avni Gökçe, kurtarma çalışmalarını gazeteniz Egemen’e anlattı. AFAD gönüllüsü Avni Gökçe, “Deprem günü ekip olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gittik. Kahramanmaraş merkezde ikinci depreme..

Gönüllü olarak gittiği Elbistan’da 16 kişiyi kurtardı
banner

Aksaray’dan Kahramanmaraş Elbistan ilçesine gönüllü giden AFAD Avni Gökçe, kurtarma çalışmalarını gazeteniz Egemen’e anlattı. AFAD gönüllüsü Avni Gökçe, “Deprem günü ekip olarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gittik. Kahramanmaraş merkezde ikinci depreme yakalandık ve binaların göçtüğüne gözümüzle şahit olduk. Depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde hemen enkazda arama kurtarma çalışmalarına başladık. İlk gün 15 kişiyi sağ olarak enkazdan çıkardık. Daha sonra Arda diye bir çocuğumuzu kurtarmak için 13 saat çalıştık ve çıkardık. Kriz merkezinin yönlendirmesi ile sahada aktif bir şekilde canlarımızı kurtarmak için çaba gösterdik” dedi.

‘DEVLETİMİZ TÜM VARLIĞIYLA DEPREM BÖLGESİNDEYDİ’

Tek tek itina ile canlıları aradıklarını belirten Gökçe, “İş makinelerin desteği ile beton blokların altına bakarak, ses dinleyerek ve JAK ile ısı kontrolü yaparak ortaklaşa çalıştık. Ses dinleme ve termal kameralarla canlı bulduğumuzda canla başla kurtarma çalışması yaptık. Kriz merkezi bizleri çok iyi yönlendirdi. Bizler orada kendi canımızı riske atarak enkaza girdik. Bizim hiçbir beklentimiz yok. Sadece devlet ile millet namına çalıştık. Birçok kişi olayın içeriğini bilmediği, bölgeyi görmediği için farkı yorumlar yaptı. Bunlar tamamen asılsızdır. Devletimiz tüm varlığı ile oradaydı. Gerçekten bununla çok gurur duydum. Türkiye’nin her tarafından yardım geldi. Birçok kişi ise bizlere geriden destek verdi. Yemek ve ihtiyaçları karşılandı. Yüzlerce iş makinesi geldi. O an oradaki herkes devletin bir neferi olarak üzerine düşeni yaptı” diye konuştu.

‘HER YERDEN YARDIM GELDİ’               

Bölgede zamanla yarıştıklarını ve her şeyin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Gökçe, “İkinci depremin merkez üssü olması nedeni ile Elbistan’da büyük bir yıkım vardı. Orada devlet ve millet el ele çalıştık. Elbistan halkı depremi yaşamasına rağmen bizlere çok yardımcı oldular. Türkiye’nin her tarafından yardımlar geldi. Köylere dahi hayvanlar için yardımlar geldi. Valimizin bizlere sahada çalışırken çok faydası oldu. Ben 23 yıldır AFAD gönüllüsü olarak çalışıyorum ve ilk kez böyle büyük bir depreme şahit oldum. Canla başla çalıştığımı burada hissetim. Burada 2-3 gün hiç dinlemeden çalıştık. Gece eksi 19 derece olmasına rağmen çalışmalardan geri durmadık” dedi.

‘SAĞ KURTARDIĞIMIZ ARDA’NIN SELAMINI ALDIK’

Yıkılan bir binada 8 yaşındaki Arda isimli bir çocuktan ses aldıklarını söyleyen Gökçe, “Enkaza girip baktığımda Arda’nın yaşadığını gördüm. Kucaklayıp çıkarmak isteyince kolunun sıkıştığını fark ettim. Bölgede 13 saat çalışarak Arda’yı kurtarıp sağlık ekiplerine teslim ettik. Kendisinin yaşadığını duyunca da çok sevindik. Hastaneden arama kurtarma ekiplerimize selam göndermiş. Beni enkazdan kurtardılar, hastane enkazdan daha sıcakmış. Abilerime selam söyleyin demiş. Biz bunu ekip olarak duyunca çok sevindik” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası