banner
Spor

Halime badmintonda Dünya İkincisi oldu

AKSARAY SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE SPOR UZMANI OLARAK ÇALIŞAN HALİME BADMİNTONDA YILDIZ GİBİ PARLADI Para Badminton Milli takımı oyuncusu Halime Yıldız, 1-6 Kasım 2022 tarihinde Tokyo’da düzenlenen Dünya Şampiyonası SL-3 kadınlar..

Halime badmintonda  Dünya İkincisi oldu
banner

AKSARAY SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE SPOR UZMANI OLARAK ÇALIŞAN HALİME BADMİNTONDA YILDIZ GİBİ PARLADI

Para Badminton Milli takımı oyuncusu Halime Yıldız, 1-6 Kasım 2022 tarihinde Tokyo’da düzenlenen Dünya Şampiyonası SL-3 kadınlar kategorisinde Dünya İkincisi olarak Aksaray’ı gururlandırdı.

Şampiyonadaki performansıyla ilgili değerlendirmede bulunan Halime Yıldız “1-6 Kasım 2022 tarihinde Tokyo’da Dünya Şampiyonası vardı. Şampiyonaya SL-3 kadınlar kategorisinde tek ve çift kadınlar kategorilerine katıldım. İlk maçımda Brezilyalı, Avusturyalı ve Hindistanlı sporcuları yenerek finale kaldım. Ukraynalı sporcu Oksana ile finalde 3’üncü sette uzatmalarda maçı kaybettim ve müsabakada Dünya 2’ncisi oldum. İlk üç maç çok keyifli geçti ama final maçında çok heyecan yaptım. Yine de ikincilik kürsüsünde İstiklal Marşı’mızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak çok güzeldi” dedi.

‘PARİS OLİMPİYATLARINDA ALTIN MADALYA GETİRECEĞİM’

2024 yılında yapılacak şampiyona için hedeflerinden bahseden Halime Yıldız şöyle konuştu: “2019 yılında İsviçre’deki Dünya Şampiyonası’nda 3’üncü oldum. 2022’de Tokyo’da 2’nci oldum. Aksaray’da çalıştığım arkadaşlarım ve hocalarım sayesinde üstene koyarak zirveye doğru ilerliyoruz. 2024 yılında Paris Olimpiyatları’nda hedefimiz ülkemize altın madalya kazandırmak. Şampiyonadan gelir gelmez tekrar antrenmanlara başladık. Yoğun bir tempo ile çalışıyoruz.”

Halime Yıldız’ın antrenörü Havva Altındağ ise “Halime, Tokyo’da maçlarına başarıyla başladı ve bitirdi. Final maçında ise Ukraynalı sporcu ile karşılaştı. Maçta güzel sayılar aldı ama son sette çok heyecanlandı. Dünya ikincisi oldu. Buda bizim için iyi bir sonuçta. Bunu bekliyorduk. Önümüzde 2024 Paris Olimpiyatları var. Burada yarıştığı sporcularla orada tekrar karşılaşacak. Halime’nin yaptığı derece olimpiyatlarda nerede olabileceğimizi ve ülkemize altın madalya getirebileceğimizi gösterdi” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası