banner
Özel

Halk eğitim merkezinde erkek kursiyer sayısı artıyor

BU MERKEZDE ERKEKLER, YUFKA DA AÇIYOR, DİKİŞ DE YAPIYOR Aksaray Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki 600 kurs ile her yaştan ve her düzeyden vatandaşa eğitim veriyor. Halk Eğitim Merkezi kurs sorumlusu..

Halk eğitim merkezinde  erkek kursiyer sayısı artıyor
banner

BU MERKEZDE ERKEKLER, YUFKA DA AÇIYOR, DİKİŞ DE YAPIYOR

Aksaray Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki 600 kurs ile her yaştan ve her düzeyden vatandaşa eğitim veriyor. Halk Eğitim Merkezi kurs sorumlusu Songül Yılmaz, 2023 yılı ilk 5 ay içerisinde yaklaşık 25 bin 834 kursiyerin halk eğitim merkezine başvuru yaptığını söyledi.

‘CİNSİYET AYRIMI GÖZETMİYORUZ’

Son 3 yılda merkezde erkek kursiyer sayısının büyük bir artış gösterdiğini aktaran Yılmaz, “Bu rakamların 15 bin 273’ünü kadın, 10 bin 561’ini ise erkekler oluşturuyor. Eskiden Halk eğitim merkezi dendiği zaman kadınların gittiği dikiş, nakış kursu olarak adlandırılıyordu. Ayrıca kurslara sadece kadınlar geliyor gibi bir izlenim vardı. Son yıllarda bu durum değişti. Örneğin aşçılık kursumuz var. Burada aşçı yardımcısı ve çırağı yetiştiriyoruz. Yüzde 90 kadın katılımcının olduğu kurslarda bile erkek kursiyer sayımızın hızla arttığını gördük. Kurslarımızda herhangi bir cinsiyet ayrımı gözetmiyoruz. Herhangi bir kısıtlamamız yok” dedi.

‘OLUMSUZ YORUMLARA ALDIRIŞ ETMEDİM’

Çevresinden gelen olumsuz yorumlara aldırış etmeden hedeflerine basamak basamak ilerlediğini ifade eden 19 yaşındaki Oruç Altan, “6 aydır halk eğitim merkezi bünyesindeki aşçılık kursuna geliyorum. 1 buçuk aylık bir süreçte çıraklık eğitimi aldım. Daha sonra kendimi geliştirip hocalarımızın destekleriyle aşçı yardımcılığı eğitimi almaya başladım. Bu serüvende usta öğretici olmak istiyorum. Kendimi daha iyi yerlerde görmek ve büyük bir şef olmayı hedefliyorum. Adımlarımı hep bu yönde atıyorum. Çevremden bazen ‘Erkek yufka mı açar, erkek yemek mi yapar’ gibi yorumlar alıyorum. Bu yorumlara aldırış etmeden hedeflerime adım adım ilerliyorum” diye konuştu.

Aksaray Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bilgisayar programı, dekoratif ahşap süsleme, geleneksel el nakışları, ev tekstili ürünleri hazırlama, arıcılık, giyim üretiminde temel işlemler, elde Türk işlemeleri, çeyiz ürünleri hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, tadilatçısı, aşçı yardımcısı, iş sağlığı ve güvenliği, kadın giysileri dikimi, tığ örücülüğü, emlak danışmanlığı, aşçı çırağı, iğne oyası yapımı gibi birçok kurs yer alıyor. Kurslarda eğitimini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık veya usta öğreticilik belgesi alabiliyorlar. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası