banner
Gündem

Hasan Dağı eteklerinde üretilen Goji Berry balı yoğun ilgi görüyor

Aksaray’da özel üretilen kurt üzümü (Goji Berry) balına ilgi her geçen yıl artıyor. Goji Berry bahçelerine bırakılan arıların ürettiği balın kilosu bu yıl 500 liradan tüketicilerle buluştu. Hasan Dağı eteklerinde..

Hasan Dağı eteklerinde üretilen Goji Berry balı yoğun ilgi görüyor
banner

Aksaray’da özel üretilen kurt üzümü (Goji Berry) balına ilgi her geçen yıl artıyor. Goji Berry bahçelerine bırakılan arıların ürettiği balın kilosu bu yıl 500 liradan tüketicilerle buluştu.

Hasan Dağı eteklerinde bin 300 rakımlı Kargın köyünde bal üreten çiftçi Mehmet Çekil, bahçesindeki 34 kovan ile özel bal üretimi yapıyor. Çiçeklerin mayıs ayında açmaya başladığını kaydeden Çekil, “Arılar Goji Berry meyvelerinden aldığı nektar ile bal yapıyor ve başka yere gitme ihtiyacı duymuyor. Bahçemizin bir dekarına bir kovan arı konacak şekilde üretim yapıyoruz. Üretilen balımızı ise sadece şehrimizde satıyoruz. Hasat ettiğimiz bal diğer ballardan farklı olduğu için kısa sürede bitiyor. Bu yıl 250 kilo bal hasadı yaptık. Bu miktarın 220 kilosu şimdiden satıldı. İlerleyen yıllarda kovan sayısını artırıp bal üretimine olan talepleri karşılamak istiyorum” dedi.

‘KALİTELİ ÜRETİM YAPTIĞINIZDA MÜŞTERİLER SİZİ BULUYOR’

İnsanların artık doğal ürünleri tercih ettiğini ifade eden Çekil, şöyle konuştu: “Bizim balımızın rengi ve aroması diğer çiçek ve çam ballarından farklı. Gençlik iksiri olarak nitelendirilen Goji Berry balı tam bir antioksidan deposu. Kış mevsimini hastalanmadan geçirmek isteyenler bu balı tercih ediyor.  Bunun yanında uzmanlara göre sindirim sistemini de düzenliyor. Kısa süre önce hasadını yaptığımız bal, şimdiden tükenme noktasına geldi. Kaliteli ve organik ürün ürettiğiniz zaman müşteriler gelip sizi buluyor.” Foto-Haber: Ali FURAT

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası