banner
Gündem

Hasan Dağı zirve tırmanışı kampçıların gözdesi oldu

Aksaray’da, kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye ulaştığı Hasan Dağı kampçılara ev sahipliği yapıyor.Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte 3 bin 268 metre yüksekliğindeki volkanik Hasan Dağı’na İstanbul..

Hasan Dağı zirve tırmanışı kampçıların gözdesi oldu
banner

Aksaray’da, kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye ulaştığı Hasan Dağı kampçılara ev sahipliği yapıyor.Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte 3 bin 268 metre yüksekliğindeki volkanik Hasan Dağı’na İstanbul ve Şanlıurfa’dan gelen 60 dağcı kamp kurarak unutulmaz 2 gün geçirdi.

AFAD İl Müdür Cezmi Türkmen, tırmanış öncesi şehre gelen kampçılara bilgi verdiklerini ve uyarılarda bulunduklarını söyledi. Türkmen, “Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Dağı’na geldi. Zirve tırmanışı yapan dağcılarımıza uyarılarda bulunduk” şeklinde konuştu.Hasan Dağı’nın görsel bir şölen sunduğunu ifade eden Emre Varol, “Bu programımızda sabah 04.00 gibi kamptan ayrılıp 8 saat sonra zirveye varmayı hedefledik. Bizim dışımızda çevre illerden de 20’ye yakın dağcı ekibinin olduğunu öğrendik. 60 kişilik bir ekiple zirveye çıktık” dedi.

‘HASAN DAĞI DOĞA HARİKASI BİR MEKÂN’

Hasan Dağı’nın kış sporları için uygun bir ortam sunduğunu kaydeden Şamil Şahin ise şöyle konuştu: “Dağ sevdalısıyız ve güzel yurdumuzun tüm zirvelerini tek tek deniyoruz. Kış faaliyetimiz için Hasan Dağı’nı tercih ettik. Gerçekten çok güzel bir yol yapılmış yetkililere teşekkür ediyorum. Ekibimizle birlikte teknik toplantımızı yapıp tırmanışa geçtik. Gerçekten beklediğimizden daha güzel bir yermiş.” Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası