banner
Gündem

Hayran kaldılar

Aksaray Valiliğinin ev sahipliğinde kente gelen büyükelçi ve diplomatlar ile ailelerinden oluşan 57 davetli, Ihlara Vadisi’ni gezdi. Arnavutluk, Moldova, Letonya, Ürdün, Malta, İran, Bulgaristan, Moğalistan, Uganda, Somali, Tanzanya, Tacikistan ve..

Hayran kaldılar
banner

Aksaray Valiliğinin ev sahipliğinde kente gelen büyükelçi ve diplomatlar ile ailelerinden oluşan 57 davetli, Ihlara Vadisi’ni gezdi.

Arnavutluk, Moldova, Letonya, Ürdün, Malta, İran, Bulgaristan, Moğalistan, Uganda, Somali, Tanzanya, Tacikistan ve Dominik Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu 35 ülkeden büyükelçi ve diplomatlar, aileleriyle tarihi ve doğal güzellikleri gezdi.

‘AKSARAY’IN HER NOKTASINI GEZECEĞİZ’

Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray için tarihi günlerden birisinin yaşandığını söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bu ziyaretlerde emeği geçen her kese teşekkür eden Aydoğdu, “Misafirlerimiz bugün Ihlara Vadisi’nden başlayarak Selime Katedrali, Güzelyurt, yeraltı şehirleri, fabrikalar ve en son Sultanhanı Kervansarayı’nı ziyaret edecek. Biz Türkiye’deki büyükelçilerin Aksaray’ın güzelliklerini görmesini istedik” diye konuştu.

‘BURAYI GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTMUYUZ’

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Anguel Tcholakov ise Ihlara Vadisi’nde bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Ihlara Vadisi’nin doğasına hayran kaldığını vurgulayan Tcholakov, şunları kaydetti: “Aksaray’ın misafirperverliğinden çok mutlu olduk. Biz burada köprü vazifesi görüyoruz. Sadece turizm anlamında değil diğer konularda da bağlantı kurup Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlayacağız. Ihlara Vadisi’nde kendimizi bam başka bir dünyada bulduk. Doğasıyla, tarihiyle ve coğrafyasıyla çok farklı bir yer. Türkiye zaten doğa harikası ve cennet gibi bir yer. Burayı gördüğüm için çok mutluyum.”

Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası