banner
Gündem

‘Hayvan sevgisi çocuk yaşta kazanılır’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Hayvanları Koruma Topluluğu (HAYKOT) Aksaray Belediyesi Sokak Hayvan Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. ASÜ öğrenci topluluklarından biri olan HAYKOT ekibi, çeşitli bölümlerde okuyan hayvan sever 50 öğrenciyle birlikte..

‘Hayvan sevgisi çocuk yaşta kazanılır’
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Hayvanları Koruma Topluluğu (HAYKOT) Aksaray Belediyesi Sokak Hayvan Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

ASÜ öğrenci topluluklarından biri olan HAYKOT ekibi, çeşitli bölümlerde okuyan hayvan sever 50 öğrenciyle birlikte belediyeye ait barınağı gezdi. Hayvanlarla uzun süre vakit geçiren öğrenciler belediye personeli Veteriner Hekim Muhammet Koç’tan barınakta yaşayan hayvanlarla ilgili bilgi aldı. Veteriner Koç, kent içerisinde bulunan sokak hayvanlarının çoğunun merkezde tedavi edildiğini bildirdi. Koç, insanlar tarafından hayvanlara verilen zararın önüne geçmek için eğitimin şart olduğunu dile getirdi.

Hayvanlara yapılan tüm zarar verici fiilleri kınayarak sözlerine devam eden Muhammet Koç, ” Aslında hayvan sevgisi çocukken kazanılır. 10 yaşından itibaren bu sevgiyi çocuklarımıza öncelikle anne baba olarak aşılarsak hayvanlara verilecek zararın da önüne geçmiş oluruz. Hayvan sevgisiyle büyüyen bilinçli çocuklar hayvanlara zarar vermez. Biz de bu sebeple ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bir süredir eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz barınağa gelerek hayvanlarla vakit geçiriyorlar. Onlarla bağ kuruyorlar. Biz de o esnada çocuklarımıza hayvanlara nasıl yaklaşmalıyız, onlarla nasıl iletişime geçmeliyiz diye çeşitli eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘KAPUTA VUR’ ÇAĞRISI

ASÜ HAYKOT başkanı veterinerlik fakültesi öğrencisi Bedirhan Güler ise topluluğun amacı ve çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Güler, ” Topluluğumuzun amacı hayvanları koruma ve onları beslemeye yönelik etkinlikler düzenlemektir. Dönemsel olarak hayvan barınaklarını ziyaret ediyoruz. Ayrıca ilkokul anaokulu ziyaretleri gerçekleştirerek hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Kampüs içinde ve dışında sağlık durumu iyi olmayan hayvanların muayene ve tedavi edilmesi konusunda aracı olmaya çalışıyoruz. Bizler üyelerimizle kendi bütçemizi oluşturduk. Öte yandan sponsorlarımız da bu bütçeye katkı sağlamaya çalışıyor. Önümüzdeki kış dönemi için barınaklar yapıp kampüs içine yerleştireceğiz. Kış döneminde üşüyen hayvanlarımız araba kaputlarına giriyor. Arabalarınızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputa birkaç defa vurun. Ayrıca artık yemeklerimizden hayvan sağlığına uygun olanları hayvanlara verin. Sabah akşam birer kap mama birer kap su koymak herkesin yapabileceği bir şey” dedi. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası