banner
Özel

Hem dinlenin hem okuyun

Kitap konseptiyle dikkat çeken Kalia Coffee,  Aksaray’da kitap okuma alışkanlığına katkı sağlamayı amaçlıyor. Sosyal ortamlarda kitap okuma oranlarını artırmak arzusuyla bu tarz bir işletme açtıklarını ifade eden Mehmet Zeki Kalya,..

Hem dinlenin hem okuyun
banner

Kitap konseptiyle dikkat çeken Kalia Coffee,  Aksaray’da kitap okuma alışkanlığına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Sosyal ortamlarda kitap okuma oranlarını artırmak arzusuyla bu tarz bir işletme açtıklarını ifade eden Mehmet Zeki Kalya, “Kitap okumayı, insanların dinlenmek için geldiği kafe ortamında kolay hale getirmek, kitap okumaya teşvik etmek ve okuma zamanlarını artırmak için böyle bir konsept düşündük” dedi.

İşletmelerine, ailelerin ve özellikle okullarda oluşturulan kitap okuma gruplarının rahatlıkla geldiğini ve kafede güzel vakit geçirdiklerini söyleyen Kalya, “İşletmemizin kapıları tüm Aksaray halkına açık. Ama ağırlıklı olarak kitap tutkunları kafemizi tercih ediyor. Öğrenciler okudukları kitapların değerlendirme toplantılarını burada yapıyor. Yine burada kitap okuma günleri düzenliyorlar. Biz de onlar için sessiz sakin bir ortam oluşturduk” diye konuştu.

‘ETKİLEŞİM KİTAP OKUMAYI ARTIRIYOR’

Bu türdeki mekan sayısının artmasını arzu ettiklerini vurgulayan Kalya;  kitap okuma oranlarının artmasına önemli katkılar sağlanacağını söyledi.

Kalya; “Zaman içerisinde gördük ki bir masa kitap okumaya başladığı zaman diğer masalarda etkilenip kitap okuyor. Kitap okumasa dahi raflardaki kitapları karıştırıyor, onları inceliyorlar. Bir kitabın arka kapağının okunması bile kitap okumaya başlangıç hususunda önemli bir adım oluyor” dedi.

‘KİTAP BAĞIŞI KABUL EDİYORUZ’

Bu işin fedakarlık ve özveri gerektirdiğinin altını çizen Kalya, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Raflarımızı kitaplarla doldurduk. Kitap bağışları da kabul ediyoruz. Hala gelen bağışları değerlendirebilecek raflarımız mevcuttur. Biz istiyoruz ki hayatın, yaşamın, kalabalık ve gürültülü ortamından biraz olsun uzaklaşalım. Biraz sakinleyelim ve biraz da kafa dinleyelim. Bu evreyi de kitap okuyarak değerlendirelim. Bu mekanları canlı ve diri tutmak hepimizin elinde. Bu türdeki sosyal ortamları verimli ve faydalı vakit geçirme anlamında değerlendirmeliyiz. Dinlenceyi fırsata çevirmek için sizleri de bu mekana bekliyoruz.” Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası