banner
Eğitim

‘Hem gönülleri hem de çevreyi imar ediyoruz’

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında birinci olduğunu, aşkla çalışarak pek çok ödül aldığını ancak daha yapılacak çok işin olduğunu..

‘Hem gönülleri hem de çevreyi imar ediyoruz’
banner

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında birinci olduğunu, aşkla çalışarak pek çok ödül aldığını ancak daha yapılacak çok işin olduğunu söyledi.

‘TİTİZLİKLE ÇALIŞTIK’

Rektör Şahin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde konuştu. Kampüsteki engellerin ortadan kaldırılması meselesini bir aşk hikâyesi olarak gördüklerini ve çalışmaların temelinin 2013 yılına dayandığını dile getiren Şahin, 2013’te ilk iş olarak bir engelli biriminin kurulduğunu ve hızlı biçimde engelli yönergesinin hazırlandığını kaydetti.

Prof. Şahin, “2015 yılında Rektörlük görevine geldiğimizde, engellilerin özel olarak tercih edebileceği bir üniversite olduğumuzu belirttik. Biz herhangi bir ödül almak için yola çıkmadık. Adım adım ilerledik ve titizlikle işlerimizi yaptık. Çalışmalarımız her geçen gün katlanarak devam etti. 2018’de YÖK bir takım ödüller vermeye başladı. Biz ilk defa o dönemde gerekli müracaatlarımızı yaptık ve ödüller her yıl büyüyerek gelmeye başladı” dedi.

Bu yıl ki ödül töreninde çok duygulandıklarını, bir emek verildiğinde karşılığının muhakkak görüldüğüne şahit olduklarını söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 207 üniversite var. Geçen sene bu ödüllere 114 üniversite müracaat edebildi ve biz çok daha kıdemli üniversitelerin de yer aldığı listede Türkiye birincisi olduk. Bu noktaya gelmemizde emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz ve bu iş, bu ailenin her bir ferdinin gayretiyle olmuştur.”

ASÜ’nün hedefi biraz daha yukarıya çektiğini ve bundan sonra yola Program Nişanları ile devam edeceklerini vurgulayan Prof. Şahin, “İyi işler yaptık ama aslında yola yeni çıktık. Bizden sonra bu işleri sevgili öğrencilerimiz daha ilerilere taşıyacak. Bu işin bir boyutu üniversitedir, bir bölümü yerel idaredir, bir bölümü ailedir… Ödevimiz çok. Engelli kardeşlerimizin hayatın içine dâhil olması için yapacak çok işimiz var. Biz hem gönülleri hem de fiziki çevreyi imar etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ASÜ’ HANGİ ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLDÜ?

ASÜ’de bu yıl açık, yarı açık ve kapalı alanlarını engelli bireylere göre düzenleyen Atletizm Kompleksi ve Tribün, Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Mediko-Sosyal, Mühendislik Fakültesi, Ortaköy Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Tesis Binası, Sosyal Yaşam Merkezi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tıp Fakültesi ve Merkezi Derslikler, Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Veteriner Fakültesi ‘Turuncu Bayrak’ ödülü aldı. Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi, eğitim-öğretim faaliyetlerini engelli bireyleri de kapsayacak şekilde yaptıkları düzenlemelerle ‘Yeşil Bayrak’ ödülü alırken; Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Merkez Kampüsü, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Veteriner Fakültesi engelli bireylerin sosyo-kültürel faaliyetlere katılımlarını sağlayabilmek adına yaptıkları düzenlemelerle ‘Mavi Bayrak’ ödülüne layık görüldü. Öte yandan ASÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Bölümleri görme engellilerin; Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü ise bedensel engellilerin erişimlerine ilişkin düzenlemeleriyle ‘Engelsiz Program Nişanı’ aldı. Yapılan konuşmaların ardından bayrak ödülü ve program nişanı alan birimlerin yöneticilerine belge ve bayrakları takdim edildi. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası