banner
Gündem

Her gün 5 ton atık ekonomiye kazandırılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe programından faydalanarak Aksaray’a kazandırılan Atık Toplama Ayırma Tesisi’nde günlük 5 ton atık ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, atık getirme merkezinin..

Her gün 5 ton atık ekonomiye kazandırılıyor
banner

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe programından faydalanarak Aksaray’a kazandırılan Atık Toplama Ayırma Tesisi’nde günlük 5 ton atık ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, atık getirme merkezinin tam kapasiteye ulaştığında bu rakamın kat be kat artacağını, günlük kapasitenin 70 tona kadar çıkabileceği kaydetti.

Aksaray Belediyesinin sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetim eylem planı çerçevesinde projelendirdiği Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri dönüşümü mümkün olan cam, kâğıt, plastik, metal gibi atıklar ayrıştırılarak bertaraf ediliyor. Aksaray Belediyesi, yaptığı çalışmalarla tüm atıkların kaynağında toplayarak doğaya zarar vermeden dönüşümünü amaçlıyor.

Kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak için Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen Atık Toplama Ayırma Tesisi, dönüşebilen atıkların ayrıştırılarak değerlendirilmesine olanak sağlamaya çalışıyor.

‘2 YILDA YATIRIM

MALİYETİNİ KARŞILAYACAK’

Dinçer, “Toplama Ayırma Tesisimiz aracılığı ile atıkları ekonomiye kazandırıyoruz. Tesisimizin 2 yıl içerisinde kendi maliyetini karşılamasını ön görüyoruz. Doğaya zarar veren aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan atıkları kaynağından ayrı toplayarak ayrıştırılması ve düzenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlayan tesisimizde atık yönetim uygulamasını başarıyla yürütüyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası