banner
Gündem

İcra yoluyla çocuk teslimi uygulaması sona erdi

Boşanma süreci ve sonrasında müşterek çocukların yaşayacakları mağduriyetin önlenmesini amaçlayan Çocuk Teslim Merkezi Aksaray Adliyesi’nde hizmete girdi. Öncesinde İcra Müdürlükleri tarafından yürütülen velayet altındaki çocukların teslimi ve çocukla kişisel ilişki..

İcra yoluyla çocuk teslimi uygulaması sona erdi
banner

Boşanma süreci ve sonrasında müşterek çocukların yaşayacakları mağduriyetin önlenmesini amaçlayan Çocuk Teslim Merkezi Aksaray Adliyesi’nde hizmete girdi. Öncesinde İcra Müdürlükleri tarafından yürütülen velayet altındaki çocukların teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması işlemleri, bundan sonra Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Çocuk Teslim Merkezleri tarafından yürütülecek.

Bugüne kadar çocuğunu görmek isteyen anne ya da baba çocuk teslimi işlemi için icra müdürlüklerine başvurarak belirli bir harç ve gider ücreti ödüyordu. Çocuk teslim işlemleri ise tarafların ikamet ettikleri yerlere giden icra memurları ve kolluk kuvvetleri tarafından yapılıyordu. Hayata geçirilen yeni uygulama ile çocuklarını görmek isteyen ebeveynler bundan sonra Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri’ne başvuru yapacaklar. Çocuk teslimine ilişkin işlemlerde harç, masraf ya da başka herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup tüm giderler Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Teslim işlemleri ebeveynlerin ikamet adreslerinde değil, çocuklar için hazırlanmış olan Çocuk Teslim Merkezlerinde gerçekleştirilecek. Çocukların yaş ve gelişim düzeyleri gözetilerek hazırlanan teslim merkezlerindeki işlemler hem çocuklarla hem de ebeveynlerle sağlıklı iletişim kurulabilmesi ve bu süreçte nasıl davranılması gerektiğine ilişkin rehberlik hizmeti verilebilmesi amacıyla alanında uzman kişiler tarafından yürütülecek.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Öncelikle taraflarla iletişime geçilerek, boşanma sürecinde ve sonrasında yaşanabilecek çekişmelerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri anlatılacak ve bu sürecin sağlıklı bir biçimde nasıl yürütülebileceği konusunda bilgilendirilme yapılacak. Çocuğun üstün yararı gereği, olası gerginlikleri ve çatışmaları önlemek için taraflar mümkün olduğunca yüz yüze getirilmeyecek. Çocuklar bu süreçte yapılacak iş ve işlemler hakkında gelişim düzeylerine uygun biçimde uzmanlar tarafından bilgilendirilecek. Çocuğun duygu durumunun gözetilmesi ve olası çatışmalardan mümkün olduğunca uzak tutulması amacıyla uzmanlar gerekirse mesleki müdahalelerde bulunacak. Çocuğun görüş ve düşünceleri de önemsenerek kendisini ifade etme hakkı gözetilecek. Tarafların birbirleri ve çocukları ile aralarındaki sorunların uygun şekilde çözümünün sağlanabilmesi amacıyla gereken hallerde kendilerine danışmanlık verilecek. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası