banner
Gündem

İHH’nın iyilik karnesi

İnsan hak ve hürriyetleri İnsani yardım vakfı (İhh) İl başkanı Şenol korkmaz, derneğin yürüttüğü faaliyetler ve çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. derneğin kurşunlu camii yanındaki yeni ofisin açılışında, geçtiğimiz günlerde..

İHH’nın iyilik karnesi
banner

İnsan hak ve hürriyetleri İnsani yardım vakfı (İhh) İl başkanı Şenol korkmaz, derneğin yürüttüğü faaliyetler ve çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

derneğin kurşunlu camii yanındaki yeni ofisin açılışında, geçtiğimiz günlerde meydana gelen dolu ve sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileyerek konuşmasına başlayan İhh vakıf başkanı korkmaz, aksaray merkez ve ilçelerde ramazan yardım çalışmalarına bir ay boyunca kesintisiz olarak devam ettiklerini kaydetti.

 

bİnlerce aİlenİn yÜzÜ gÜldÜ

 

korkmaz, aksaray geneli ve yurt dışındaki kriz bölgelerinde gerçekleştirilen insani yardım çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirme mahiyetinde bir faaliyet raporu açıkladı.

dernek başkanı korkmaz, İhh vakfı olarak insani yardım çalışmalarının yüzde 70″lik kısmının türkiye”de yürütüldüğünü belirtti. korkmaz, hayırsever, kadirşinas vatandaşların kayda değer bağışlarıyla binlerce ailenin yüzünün güldüğünü ifade etti. hayırseverlere ve sahada fedakârca çalışan gönüllülere teşekkür ederek sözlerine devam eden dernek başkanı, yapılan faaliyetleri şöyle sıraladı: “ramazan ayında günlük 10 ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve yaşlı aile ziyaret edilerek iftarlık ikram edildi. toplam 15 toplu iftar programı gerçekleştirildi. belediyemizin öncülüğünde ramazan ayının 15. günü dünya yetimler gününde yetimler hakkında bilgi, bilinç, duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına yetimlere sinema etkinliği düzenlenip iftarlık ikram edildi. 273 aksaraylı yetim çocuğa proje kapsamında aylık 150 lira, aksaray ikametli 300 ihtiyaç sahibi öğrencimize ‘her okula iki burs” projesi kapsamında toplam 573 çocuğumuza her ay düzenli olarak burs veriyoruz. bu ramazan ayında 482 yetim çocuğa bayramlık kıyafet giydirildi. destek ve katkıları için belediye başkanı dr. evren dinçer”e şükranlarımı arz etmek istiyorum.”

 

‘ÖdÜl aksarayimizin”

 

ramazan süresince kurban bağışının aksaray merkez, ilçe, köy ve kasabalarda dağıtıldığını belirten korkmaz, “kurban bayramı gelmeden 400 hanede kurban sevinci yaşattık. İhtiyaç sahibi 2 bin 800 aileye gıda paketi dağıttık. fitre ve zekât yardımları sahiplerine ulaştırıldı. hayırseverlerimizin bağışladığı 220 çuval unu, 200 koli yumurtayı ve 200 kilogram peyniri dar gelirli ailelerimizin yaşadığı mahallelerde dağıttık. yurt dışında da nepal keçi besiciliği projesine katkıda bulunup, azerbaycan, arakan, yemen ve togo”da gıda yardımı projelerine destek verdik” diye konuştu.

 

aksaray İhh vakfı”nın İyilik Ödülü”ne layık görüldüğünü anlatan başkan korkmaz, “gençlik ve spor bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz ‘hayalleri gençlikle yetim kalmasın” projemiz gönüllü projelerinde türkiye birinciliği elde ederek ‘İyilik Ödülüne” layık görüldü. bu ödül aksarayımızın… aksaraylı hayırseverlerimizin…” ifadelerine kullandı.  foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası