banner
Gündem

İhracatta yeni rekorlar kıracağız

Aksaray’ın ihracat rakamları bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 34,1 artarak 22,4 Milyon Dolar oldu. Bu verilere göre ihracatın yılsonunda yeni bir rekor kıracağını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi..

İhracatta yeni  rekorlar kıracağız
banner

Aksaray’ın ihracat rakamları bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 34,1 artarak 22,4 Milyon Dolar oldu.

Bu verilere göre ihracatın yılsonunda yeni bir rekor kıracağını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray’ın üretim potansiyelinin her geçen gün arttığını söyledi.

Göktaş; “TİM’den alınan ihracat rakamları verilerinde Aksaray’ın bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 34,1 artarak 22,4 Milyon Dolar olduğu görülmektedir. Daha önceki yılların mayıs ayı referans alındığında ihracat rakamları artmaya devam etmiştir. Haziran ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke sırasıyla Bangladeş, Bulgaristan ve Irak olmuştur. En fazla ihracatı yapılan ürünler ise 14.17 milyon Dolarla makine ve aksamları,  2.68 milyon Dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri ile 1,38 milyon Dolarla demir ve demir dışı metaller olmuştur. Bir önceki yılın haziran ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ise halı, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ve kimyevi maddeler ve mamulleri   olmuştur. Açıklanan son rakamlar gösteriyor ki Aksaray’ın haziran ayındaki ihracatında halı sektöründe büyüme, tarımda ise rekor kırılmıştır” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası