banner
Özel

İngilizce öğrenmek tüm kapıları açıyor

AKSARAY’DA YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN DERS TALEBİNDE BULUNANLARIN SAYISI ARTTI Yabancı Dil Merkezinde çalışan İngilizce Öğretmeni Cansu Avan dil öğrenmenin önemini ve faydalarını anlatarak çeşitli önerilerde bulundu. Birçok ülkede olduğu..

İngilizce öğrenmek tüm kapıları açıyor
banner

AKSARAY’DA YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN DERS TALEBİNDE BULUNANLARIN SAYISI ARTTI

Yabancı Dil Merkezinde çalışan İngilizce Öğretmeni Cansu Avan dil öğrenmenin önemini ve faydalarını anlatarak çeşitli önerilerde bulundu.

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de İngilizce öğrenme ve konuşmanın çoğaldığını bildiren Avan şöyle konuştu: “Ülkemiz genelinde en çok öğretilen yabancı dil İngilizcedir ve bu dil sadece İngiltere, Amerika gibi ülkelerde konuşulan bir dil değildir. Birçok ülkede yaygın olarak kullanılan İngilizce ortak iletişim dili olarak kabul edilir.”

Günümüzde yabancı dil eğitiminin modern bir insanın hayatında önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Avan, Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu bu yüzden yabancı dilin dış ülkelerle iletişim kurmada büyük önem arz ettiğini kaydetti. Yabancı dil bilmenin diğer ülkelerin kültür ve geleneklerini tanıma hususunda da önemli bir noktada durduğunu kaydeden Avan, dil öğrenmenin kapsamlı bir kelime dağarcığının oluşmasına, hafızaya, düşünmeye ve konuşmaya olumlu etkide bulunduğuna dikkat çekti.

‘DİL ÖĞRENMEK İYİ BİR YATIRIMDIR’

İngilizce öğrenmek isteyenlerin daha çok 17-22 yaş grubunu olduğunu belirterek Cansu Avan, “Aksaray’daki gençler yaygın bir şekilde yabancı dil öğrenmeye yöneldi. Birçok öğrenci yurt dışı için gerekli olan yabancı dil sınavlarına hazırlık için İngilizce öğrenmeye çalışıyor, diğerleri ise iş hayatında önem taşıdığını düşündüğü için kurslara katılım sağlıyor. Gençler yabancı dil öğrenerek yurtdışına eğitim almaya, farklı programlara katılmaya ve çalışmaya gidebiliyor.  Şimdilerde İngilizce öğrenmek tüm kapıları açan anahtar gibi görülen bir yatırımdır” dedi.

‘TEKRAR EDİLMEZSE ÇABUK UNUTULUYOR’

Yabancı dil öğrenmek isteyenler için çeşitli öneride bulunan İngilizce öğretmeni Avan, “Yabancı dil öğrenenlerin en yaygın problemi kendilerine inanmama, konuşmaya korkma ve öğrenememe kaygısıdır. İnsanın kendisini motive etmesi çok önemlidir. Çünkü yeni bir şeyi öğrenirken olumlu düşünmek işimizi kolaylaştırır. Daha sonra ise disiplindir. Ayrıca emek verdiğinizde her şeyi başarabilirsiniz. Derslerin dışında da devamlı olarak çalışmak gerekiyor. Çünkü yabancı dili hayatımızın içine ne kadar alırsak o kadar kalıcı hale gelir. Çok çabuk unutulmaz. Derslerin dışında konuşma kulüplerine katılmak, o dili ana dili olarak konuşan kişilerle pratik yapmak, konuşma korkumuzu yenmemizi sağlar” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası