banner
Siyaset

‘İnternet hayatımızda önemli bir noktadadır’

KAŞLI’DAN AKSARAY’DA İNTER ERİŞİMİ OLMAYAN KÖYLERLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray’da internet erişimi olmayan yerleşim yerleri ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi…

‘İnternet hayatımızda önemli bir noktadadır’
banner

KAŞLI’DAN AKSARAY’DA İNTER ERİŞİMİ OLMAYAN KÖYLERLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray’da internet erişimi olmayan yerleşim yerleri ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.

Kaşlı konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “Teknolojik gelişmeler ve küresel ölçekte değişen eğitim ve erişim ihtiyacı internet kullanımını oldukça önemli hale getirmiştir. Kovid-19 pandemisiyle online platformlar hayatımızda büyük bir yer edinmiştir. Zaman ve mekân sınırlarını ortadan kaldıran uzaktan eğitim, eğitim-öğrenim faaliyetlerini sürekli hale getirebilme imkânı sağlamıştır. Uzaktan öğretim zaman içerisinde evrimini tamamlamış, e-öğrenme ya da dijital öğrenme denen kavrama evrilmiştir. Dolayısıyla internet erişimi orta ve ileri yaşlardaki kullanıcılar için ve ilköğretim, lise ve üniversitelerdeki tüm öğrenci ve eğitimcilerimiz için çok önemli hale gelmiştir” dedi.

Aksaray’da Eskil, Sultanhanı, Gülağaç, Sarıyahşi ve Ortaköy olmak üzere beş ilçe merkezinde internet altyapı dönüşümünün tamamlandığını dile getiren Kaşlı, ancak bakır kablo mesafesinden dolayı sabit internet erişim hizmeti alamayan ve gerekli başvuruları tamamlanan köyler olduğunu hatırlattı.

Bu köyleri sıralayan Kaşlı; “Altınkaya Köyü, Helvadere; Sarıkaman Köyü, Reşadiye Köyü, Demirci; Balcı Köyü, Ozancık Köyü, Sarıhasanlı Köyü, Gözlükuyu Köyü, Yenitorunobası Köyü, Kurtini, Oymaağaç, Yenice, Çatalçeşme, Hacıismailli Köyü, Abdiuşağı Köyü, Susadı Köyü, Ataköy Köyü, Darıhüyük Köyü, Ağzıkarahan, Çağlayan, Bebek, Sağırkaraca Köyü, Şeyhler Köyü, Ekeciktol Köyü, Namlıkışla Köyü, Hocabeyli Köylü, Taşkesik, Bayramdüğün Köyü, Ulukışlatolu Köyü, Kazıcık Köyü, Sivrihisar Köyü, Çeltek Köyü, Fatmauşağı Köyü, Karakova Köyü, Bayındır Köyü ve Karaçayır Köyü” dedi.

Bu bağlamda konuyla ilgili verdikleri soru önergesini de şu ifadelerle aktardı: “Bakanlığınız tarafından ilgili köyler ile ilgili 2022 yatırım planı çerçevesinde internet erişim ihtiyaçları karşılanmış mıdır? İlgili köylerimizin tamamı hangi tarih itibariyle sorunsuz olarak internet erişimi sağlanacaktır? Aksaray ili genelinde ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde sabit internet verilemeyen kaç köy bulunmaktadır? Evrensel Hizmet Kanunu kapsamında bugüne kadar Aksaray ilimize aktarılan kaynak miktarı nedir? şeklindeki sorularımızı gerekli mercilere yönelttik.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası