banner
Esnaf

‘İşte kış geldi’ dedirten meyveler tezgahlarda

Aksaray’da Salı Pazarı içerisine kurulan tezgahlardaki meyve ve sebzeler renkleriyle ortamı şenlendirdi. Her keseye uygun fiyatlı ürünlerin bulunduğu pazarda fiyatlar da tezgahlardaki ürünlere değişiklik gösteriyor. KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZLERİ Kış aylarının..

‘İşte kış geldi’ dedirten meyveler tezgahlarda
banner

Aksaray’da Salı Pazarı içerisine kurulan tezgahlardaki meyve ve sebzeler renkleriyle ortamı şenlendirdi. Her keseye uygun fiyatlı ürünlerin bulunduğu pazarda fiyatlar da tezgahlardaki ürünlere değişiklik gösteriyor.

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZLERİ

Kış aylarının vazgeçilmez meyveleri mandalina, elma, nar, ayva ve armut da pazarda yerini aldı. ‘C Vitamini’ deposu olan mandalinanın fiyatı pazarlarda 8 ila 10 lira arasında değişiyor.

Mersin’den Aksaray’a gelen mandalinaya ilgi büyük. Pazar esnafı Ramazan Tan, mevsim geçişlerinde meyve ve sebze tüketiminin artması gerektiğine dikkat çekti. Tan, bu tarz meyvelerin kış boyunca tezgahları süsleyeceğini belirtti.

Kış meyveleri arasında en çok mandalinanın tercih edildiğini kaydeden Tan, “Portakalın yavrusu olarak görülen mandalina, çok sevilen bir kış meyvesi. Kokusu, lezzeti ve faydaları sevilmesinin temel nedeni. Meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra da parfüm, kolonya, temizlik ürünleri gibi kozmetik ve endüstri sektöründe kullanılabiliyor” dedi.

BÜYÜKLÜĞÜ GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

Aksaray’da tadı ve görüntüsüyle müşterilerinin ilgisini çeken Yenipınar armudu da sonbahar  mevsiminin vazgeçilmezleri arasında. Pazarcı esnafı Ersin Alan, armudun büyüklüğünün 800 gram geldiğini söyledi. Hasan Dağı eteklerinde yetişen armudun lezzetinin fark edildiğini kaydeden Alan, “Bu armutlar doğal ve susuz alanda yetiştiği için daha büyük ve lezzetli.  Diğer armutlara göre de farklı. En küçüğü 400 gram geliyor. En büyüğü ise 800 gramı buluyor. Armudu 15 liradan veriyoruz. İsteyene yumuşak isteyene de sert armut veriyoruz. Dalından koparıldıktan sonra 1 hafta içerisinde armut zaten yumuşamaya başlıyor. Güzel bir talep var” diye konuştu.

KENDİSİ KÜÇÜK AMA FAYDASI BÜYÜK

Faydaları saymakla bitmeyen alıç hem sarı hem de kırmızı rengiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Uzmanlar tarafından faydaları saymakla bitmeyen alıç, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra kalp ve damar sağlığını korumaya yardım ediyor.

Doğal yollarla alıç yetiştirdiklerini ifade eden esnaf Mustafa Ay, şöyle konuştu: “Kırmızı ve sarı alıçlarımızı Hasan Dağı’ndan günlük olarak topluyoruz. Bu alıç meyvesinin çok faydası var. Kendisi küçük ama faydası çok büyük. Kalp ve sindirim sistemine iyi geliyor. Şehrimizde bu meyve çok seviliyor. Bu yıl kilosunu 10 liradan satıyoruz. Alıca olan ilgiden oldukça memnunuz.” Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası