banner
Gündem

 ‘İstihdamla Gülen Yüzler’ projesi

AYDOĞDU, “DEZAVANTAJLI GRUPTA YER ALAN VATANDAŞLARIMIZIN İŞ BULMALARINA VESİLE OLUP ONLARIN İSTİHDAM EDİLMELERİNİ SAĞLADIK” Sosyal yardım alan kişilere yönelik hazırlanan proje ile 130 kişi çalışarak kendi geçimini sağlayacak iş sahibi..

 ‘İstihdamla Gülen  Yüzler’ projesi
banner

AYDOĞDU, “DEZAVANTAJLI GRUPTA YER ALAN VATANDAŞLARIMIZIN İŞ BULMALARINA VESİLE OLUP ONLARIN İSTİHDAM EDİLMELERİNİ SAĞLADIK”

Sosyal yardım alan kişilere yönelik hazırlanan proje ile 130 kişi çalışarak kendi geçimini sağlayacak iş sahibi oldu.

Sosyal Yardımlara ihtiyaç duyan çalışabilir durumdaki kişilere yönelik hazırlanan proje sayesinde 130 kişi iş sahibi oldu. Aksaray’da Valilik tarafından başlatılan ‘İstihdamla Gülen Yüzler Projesi’ kapsamında daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen 130 kişi işe yerleştirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, çalışabilir durumdaki dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen proje başarısının modellenerek tüm Türkiye’de uygulanabileceğini söyledi.

Proje kapsamında işe yerleşen dezavantajlı grupta yer alan vatandaşları Valilikte kabul eden Aydoğdu; Türkiye’de ilk olacak bir proje başlattıklarını ifade ederek hazırlanan proje ile 7 ayda 130 kişinin istihdamının gerçekleştirildiğini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen bu kişilerin artık hiçbir destek almadan kendi geçimlerini sağlamak için çalıştığını kaydeden Vali Aydoğdu;

“Proje kapsamında dezavantajlı grupta yer alan çalışabilir gençler ve kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üzerinden mülakata alınarak iş görüşmelerine katılımları sağlanıp işe yerleştirmeleri yapıldı. Bu vatandaşlarımız herhangi bir destek almadan şimdi kendi geçimlerini sağlayabiliyorlar. Geçen hafta 30 kişi iş başı yaptı. Buradaki amacımız şu: Vatandaşlarımızın iş yapabilme yetisi, gayreti, teknik tarafları varsa onlara iş bulmak ve onları kendi emeklerinin karşılıklarını almalarını sağlamaktı. Biz bu proje ile çalışabilir dezavantajlı grupta yer alan vatandaşlarımızın iş bulmalarına vesile olup onların istihdam edilmelerini sağlamış olduk” dedi.

Uygulanan proje ile bu modelin Aksaray’da geliştiğini bunun Türkiye’ye yayılabilecek nitelikte bir proje olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; iş başı yapan vatandaşlara işlerinin hayırlı olmasını dileyerek projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde büyük gayret gösteren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alirıza Sözeriyim’e teşekkür etti. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası