banner
Gündem

İyilikler çoğaldıkça yaralar sarılıyor

ELBİSTAN’DA FARKLI BÖLGELERE 3 ÇARŞI AÇILDI Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş Elbistan’da enkaz kaldırma çalışmaları kısa sürede tamamlanırken ilçenin koordinatör Valileri olarak görev alan..

İyilikler çoğaldıkça yaralar sarılıyor
banner

ELBİSTAN’DA FARKLI BÖLGELERE 3 ÇARŞI AÇILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş Elbistan’da enkaz kaldırma çalışmaları kısa sürede tamamlanırken ilçenin koordinatör Valileri olarak görev alan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek depremden sonra hayatın normale döndürülmesi için çalışmalar yürütüyor. Aydoğdu ve Çiçek ziyaret ettikleri çarşılarda esnaflarla sohbet ederek yürütülen çalışmalarla ilgili vatandaşları da bilgilendirdi.

TAMAMLANAN ÇARŞILARDA İŞYERLERİ NOTER KURASI İLE TESLİM EDİLİYOR

Sosyal hayat ve ticaretin canlandırılması için yürütülen çalışmalarda farklı bölgelerde yapımı tamamlanan 3 çarşı oluşturuldu. Altyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanan çarşılarda farklı sektörlerde hizmet verecek esnaflar noter kurası ile belirlenirken, işyerlerini teslim alan esnaflar depremin ardından ticari hayatlarına yeniden başlayarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 72 saat gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Elbistan Kayseri Çarşısı kent merkezinde önemli ticaret merkezi olurken, Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 2. Çarşıda da esnaflar ticari faaliyetlerine başladı. Talas Belediyesi tarafından 3. çarşıda tamamlanırken burada faaliyetlerine başlayacak esnaflar noter huzurunda çekilişleri yapılarak yeni işyerlerine kavuştu. Elbistan Koordinatör Valisi Hamza Aydoğdu; iyiliklerin çoğaldıkça yaraların sarıldığını söyledi. Vali Aydoğdu yaptığı değerlendirmede, “Deprem bölgesindeki çarşı Kayseri Valimizin öncü olmasıyla bu hale geldi. Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Talas belediyeleri koşarak geldi. Başta Valimi ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. İyilikler çoğaldıkça yaralar sarılıyor” dedi.

ÇARŞI REHABİLİTASYON MERKEZİ GÖREVİ GÖRÜYOR

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çarşılar normalleşme sürecine büyük katkı sağlıyor. Çarşı esnafları çarşıların hem kendileri hem vatandaşlar için adeta bir rehabilitasyon merkezleri olduğunu söyledi. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası