banner
Gündem

İzinsiz hafriyat dökenlere ceza!

Aksaray Belediyesi, sağlıklı bir ‘Hafriyat Yönetim Sistemi’ oluşturmak amacıyla denetim ve kontroller gerçekleştiriyor. Hafriyat yönetimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Belediyesi yetkilileri, tüm çalışmaların ‘Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ üzerinden gerçekleştirildiğini dile..

İzinsiz hafriyat dökenlere ceza!
banner

Aksaray Belediyesi, sağlıklı bir ‘Hafriyat Yönetim Sistemi’ oluşturmak amacıyla denetim ve kontroller gerçekleştiriyor. Hafriyat yönetimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Belediyesi yetkilileri, tüm çalışmaların ‘Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ üzerinden gerçekleştirildiğini dile getirildi.

BELGESİ OLMAYAN ARAÇLAR

HAFRİYAT TAŞIYAMAYACAK

Sistemle ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer şu ifadeleri kullandı; “Hafriyat taşıyan araçlara araç takip cihazı taktırılıp bu sisteme kaydedilmekte ve bu işlem sonucu ‘Hafriyat Taşıma İzin Belgesi’ verilmektedir. Belgesi olmayan araçların hafriyat taşımasına izin verilmemektedir. Denetimler Aksaray Belediyesi Çevre Zabıta, Trafik Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülmektedir. Sisteme kayıtlı mevcut 82 araç bulunmaktadır. Belirlenen depolama sahaları dışında herhangi bir yere kaçak veya izinsiz hafriyat atığı döktüğü tespit edilen araç ve firma sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince yaptırım uygulanmaktadır.” Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları denetimi ve idari yaptırımda bulunma yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığından devralan Aksaray Belediyesi, atıkların çevre ve insan sağlığına olabilecek zararlı etkilerini en aza indirilebilmek amacıyla Gençosman döküm sahasını açmıştı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası