banner
Asayiş

Jandarma, kaybolan 12 koyunu drone ile buldu

Aksaray’da mera alanında kaybolan 12 adet koyun jandarma ekiplerinin drone ile yaptığı aramada 17 kilometre uzaklıktaki arazide bulundu. Olay, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Bozcayurt köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre,..

Jandarma, kaybolan 12 koyunu drone ile buldu
banner

Aksaray’da mera alanında kaybolan 12 adet koyun jandarma ekiplerinin drone ile yaptığı aramada 17 kilometre uzaklıktaki arazide bulundu.

Olay, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Bozcayurt köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 48 yaşındaki Yılmaz Uz, koyunlarını otlatmak için köy çevresindeki dağlık alana çıktı. Hayvanları burada otlatan Uz, bir süre sonra hayvanlarının eksik olduğunu fark etti. Bölgede arama yapan  Uz hayvanlarını bulamayınca durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı Güzelyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri hem yaya hem de araçlarla bölgede arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan jandarma ekipleri bu kez drone ile arama başlattı. Jandarma ekiplerinin drone ile yaptığı aramada kaybolan koyunlar 17 kilometre uzaklıktaki Güzelyurt ilçesine Akyamaç Mahallesi Armutlu mevkiinde boş arazide olduğu tespit edildi. Yerleri tespit edilen koyunların yanına giden ekipler kaybolan 12 koyunu sağ salim buldu.  (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası