banner
Gündem

‘Jeotermal Sera’ projesiyle 2 bin kişi istihdam edilecek

SERALARDA ÇALIŞACAK PERSONELLERİN YÜZDE 80’İ KADINLARDAN SEÇİLECEK Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,1 milyar lira proje bütçesi olan Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) hem ülke ekonomisine hem de şehre..

‘Jeotermal Sera’ projesiyle 2 bin kişi istihdam edilecek
banner

SERALARDA ÇALIŞACAK PERSONELLERİN YÜZDE 80’İ KADINLARDAN SEÇİLECEK

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,1 milyar lira proje bütçesi olan Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) hem ülke ekonomisine hem de şehre katkı sağlayacaklarını bildirdi.

Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Ticaret Odası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile belediye meclis üyeleri katıldı.

KARKIN’DA KURULACAK AVRUPA VE TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’NİN

YÖNETİM KURULU VE MÜTEŞEBBİS HEYETLERİ KURULDU

Kentte sanayi ve ihracat alanında değişimlerin yaşandığını ifade eden Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray’ın gelişim için yeterli güce ve potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Projeyle birlikte 750 milyon liralık katkı beklediklerini dile getiren Aydoğdu, şöyle konuştu: “Aksaray çok kısa sürede Tarıma Dayalı İhtisas OSB’sini kurdu. OSB’miz jeotermal olacak. 1445 dekar alanda kurulan OSB, Avrupa’nın ve Türkiye’nin büyüklük olarak ikincisi. Proje bütçesi 1 milyar lira. OSB’mizde 35 sera ve 15 de sanayi parseli yer alacak. Sera parsellerimiz en az 25 dekar büyüklüğünde, modern ve topraksız olacak. Sanayi parselleri ise kurutma, depolama ve paketleme üzerine olacak. Seralarda çalışacak personelin yüzde 80’i kadınlardan seçilecek ve yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek.”

‘11 AY ÜRETİMLE 50 BİN TON MEYVE SEBZE ÜRETECEĞİZ’

Aydoğdu, kent genelinde şu anda 10 bin ton meyve ve sebze üretimi yaptıklarını ifade etti. OSB hayata geçtiğinde 50 bin ton meyve ve sebze üretimi yapacaklarını kaydeden Aydoğdu “11 ay burada üretim yapacağız. Projemizde 4 farklı enerji kaynağı olacak. Bütün fizibilite çalışmaları yapıldı. 200 derecenin üzerinde su sıcaklığı tespit edildi. Bu suyla aynı zamanda enerji de üreteceğiz. Bu tesisleri el birliği içinde hayata geçireceğiz” dedi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası