banner
Gündem

Kabristanlık içerisine külliye çalışması

2022 yılı içerisinde yapımına başlanılan ‘Şehir Kabristanlığı’ projesinde sona yaklaşılırken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kabristanlık içine bir ‘Külliye’ projesi çalışması yaptıklarını ve ihale sürecinin devam ettiğini sosyal medya hesabından..

Kabristanlık içerisine  külliye çalışması
banner

2022 yılı içerisinde yapımına başlanılan ‘Şehir Kabristanlığı’ projesinde sona yaklaşılırken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kabristanlık içine bir ‘Külliye’ projesi çalışması yaptıklarını ve ihale sürecinin devam ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Yapımı devam eden kabristanlık ve külliye projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Dinçer, şehrin ihtiyaçlarını uzun yıllar karşılayabilecek eserler hayata geçirdiklerini ve Aksaray’ın çehresinin değiştiğini söyledi.

Proje dahilinde cami, bay bayan taziye evi, abdesthane ve okuma salonu gibi alanların oluşturulması planlandı. Projenin önümüzdeki günler içerisinde ihale süreci tamamlanarak yapımına başlanılacağı bildirildi. Projenin tamamlanması ile birlikte ‘Şehir Kabristanlığı’ çevresinde ihtiyaç duyulabilecek bir eksiklik giderilmiş olunacak.

PROJENİN DETAYLARI

Aksaray Belediyesi tarafından yapımına devam edilen yeni şehir kabristanlığının çevre duvarları yapılarak cenaze işlemlerinde ve idari işlemlerde kullanılabilecek binanın da kaba inşaat aşaması tamamlandı. Toplamda 29 bin adet mezar yerinin planlandığı projede aile mezarı, eş yanı mezarı, sıralı mezar, gazi mezar alanı, şehit mezarı, çocuk mezarı ve kimsesiz mezarı olarak alanlar belirlendi. Belirlenen mezarların bir kısmı kazılarak sandukalar yerleştirildi. Proje kapsamında güvenliğin sağlanması için alan içerisindeki 12 farklı noktaya kamera yerleştirilecek. Vatandaşların mezar ziyaretleri esnasında ve defin işlemleri sırasında kullanması için 21 adet çeşmede proje içerisinde değerlendirilecek. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası