banner
Özel

Kadın Aktivite Merkezinin 80 yaşındaki en genç üyesi

Aksaray’da yaşayan 80 yaşındaki Zeynep Müzeyyen Atuğ, hobi amaçlı başladığı filografi sanatıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. 3 çocuk annesi Atuğ, çocuklarının tavsiyesiyle başladığı Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezinde ip sanatı..

Kadın Aktivite Merkezinin 80 yaşındaki en genç üyesi
banner

Aksaray’da yaşayan 80 yaşındaki Zeynep Müzeyyen Atuğ, hobi amaçlı başladığı filografi sanatıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

3 çocuk annesi Atuğ, çocuklarının tavsiyesiyle başladığı Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezinde ip sanatı olarak adlandırılan filografiye gönül verdi. Başlarda bu işi yapamayacağını düşündüğünü ifade eden Atuğ, “Çocuklarım ‘Anne çok sıkıldın seni kadın aktivite merkezine yazdıralım. İçini nakışlara dökersin’ dediler. Önce yapamayacağımı düşündüm fakat geldim. Şu anda filografi yapıyorum. Torunlarım yaştaki kızlar arkadaşım oldu. Arkadaş olmak çok güzel. Çocukta olsa bir insanın arkadaşı olmalı. Bu tesisleri yapan belediyemize teşekkür ediyorum. Hoca hanım filografi işini bana öğretti. Bende yapabildiğim kadar yaptım. Akşamları da evde devam ettim. Şimdi yeni malzeme siparişi verdim onları bekliyorum. Bana el eğlencesi oldu. Gençliğimde birçok dikiş nakış işini yaparak eşime destekte olmuştum. Üstelik o zamanlar kadınlar çalışmazdı. Evde dikiş, nakış ve örgü yaparak çocuklarımızı büyütüp hepsini evlendirdik. Evde yalnız olunca insanın kendine göre sıkıntısı oluyor. Bu yaşta komşuya da gidemiyorsun. Fakat buraya gelip nakışlara dilimizi döktük. Çocuklarıma miras olarak kapılarına ‘Besmele’ yazısı işleyeceğim. Kendime de ‘Vav’ harfi yapacağım. Allah ömür verirse bu işleri tamamlayacağım” dedi.

AKTİVİTE MERKEZLERİ

140 BİN ÜYEYE ULAŞTI

80 ayrı branşta el sanatları ve spor eğitimi verdiklerini söyleyen sorumlu Leyla Ballı, kent genelinde 4 ayrı yerde kadın aktivite merkezi olduğunu belirtti. Bugüne kadar 140 bin üyeye ulaştıklarını kaydeden Ballı, annelerin kurstayken çocukların vakit geçirebilecekleri 3-6 yaş çocuklar için oyun odası olduğunu da hatırlattı.

Zeynep Atuğ’un hayat enerjisi ve bakış açısıyla diğer üyelere uyum sağladığını aktaran Ballı, “Burada Zeynep teyzemiz gibi değerlerimizi de tanıdık. Bizlerin hayatlarına güzel şeyler kattı. 2 hafta önce kursumuza geldi. Burada ona 80 yaşındaki en genç üyemiz diyoruz. İlk gördüğümüzde ne kadar tonton bir teyzemiz demiştik. İlk kez bu yaşta bir üyemiz oldu. Genç kursiyerlerimiz filografi sanatında zorlanırken teyzemiz hep bizimle bu işi yapıyor gibi hiç zorlanmadı. Hayat enerjisi ve bakış açısıyla çok iyi adapte oldu. İlk işi de elif oldu. Oda elif gibi hep dimdik. Çok heyecanlı birisi. Biz ilk başlayan kursiyerlerin malzemesini veriyoruz. İlk yaptıkları eserler bizde örnek olarak kalıyor. Zeynep teyzenin o sevincini görünce bizde kendi yaptığı ürünü çerçeve yapıp hediye ettik. Onun gayreti ve isteği bizleri de heyecanlandırıyor. 7’den 70’e diyoruz fakat 100 yaşındaki teyzelerimizi de buraya bekliyoruz. Burada sadece el sanatlarıyla uğraşmıyorlar. Aynı zamanda çok güzel bir sosyalleşme, arkadaş, sevgi, dostluk gibi birçok şeyi birlikte yaşıyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası