banner
Özel

Kadın seramikçi kendi markasını tescilledi

Çocukluk hayalini kurduğu seramik atölyesiyle gerçekleştiren Ayşegül Çakır, bir Aksaray markası olma yolunda hızla ilerliyor. Önce hayalini kurduğu seramik atölyesini açtı, ardından ürünlerini kendi markasıyla tescilledi. Kendi atölyesinde ürettiği çeşitli..

Kadın seramikçi kendi  markasını tescilledi
banner

Çocukluk hayalini kurduğu seramik atölyesiyle gerçekleştiren Ayşegül Çakır, bir Aksaray markası olma yolunda hızla ilerliyor. Önce hayalini kurduğu seramik atölyesini açtı, ardından ürünlerini kendi markasıyla tescilledi.

Kendi atölyesinde ürettiği çeşitli dekoratif ürünleri e-ticaret yoluyla satışa sunan Çakır, dijital pazarlama da yaşanılabilecek olumsuzlukları önlemek, kendi emeğini korumak adına çeşitli önlemler almak durumunda kaldığını ifade etti.

Ayşegül Çakır şöyle konuştu: “Atölyeyi kurduktan bir süre sonra işlere daha çok odaklandım. Çeşitli dijital platformlarda yaptığım ürünleri pazarlamayı sürürdüm.  Talebe göre ürün çıkarttım. Bazen bir ürün çıkartırken yeni fikirler aklıma geldi ve onları yeni ürünler üzerinde denemeye başladım. Atölyeyi kurduğum günden bugüne kadar yavaş ve emin adımlarla ilerledim. Şu an ise atölyemde oldukça çeşitli ürün var.Sanat öyle bir şeydir ki, bir şey üretmeye başladığınız zaman, düşünmeye, hayal etmeye başladığınız anda çok farklı şeyler gelir aklınıza. Yaratıcı düşünceler, yaratıcı ürünleri doğurur. Öte yandan farklılık insana iyi gelir. Bu yüzden farklı ve olabildiğince çeşitli ürün üretmeye çalışıyorum. Bu aşamada dijital platformlarda da kendimizi temsil etme sürecimiz hızlandı. İsmimizi güzel bir şekilde duyurmaya başladık derken, birkaç olumsuz durumla karşı karşıya geldik. Benim ürünlerimin fotoğraflarının altında başka ürünlerin satıldığını ve bu yüzden atölye isminin dijital sitelerde zedelenmeye başladı. Çünkü insanlar benim ürünlerimin fotoğrafını görüp sipariş oluşturuyor. Fakat gelen ürünlerin benim ürünlerimle alakası yok. Özellikle bu durumun sıkıntısını yaşamak markamızı tescili almaya vesile oldu.”

‘MARKA ADINA TESCİL ALMAK ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIMDI’

Marka tescil sürecini anlatan Çakır, “Markamızın tescilini almak adına Türk Patentine başvuruda bulundum. Süreç biraz zorlu ilerledi. Ama 6 ay gibi bir sürede markamı tescilleyebildim. Bu da bana farklı bir mutluluk verdi.  Şimdi gönül rahatlığıyla ürünlerimi fotoğraflıyor, dijital platformlara yüklüyorum. Oradan da satışa sunuyorum. Yaptığınız işte insanların beğenisini almak insana çok iyi hissettiriyor. Kendi markamı oluşturduktan sonra site üzerinden aldığım yorumlar beni çok mutlu etti. Sürekli yapılan o güzel yorumları okuyorum. Bu beni daha da heyecanlandırıyor. İşime daha özenli davranmamı sağlıyor. Bence bu çok önemli bir şey… İnsanlar e-ticarette fotoğraftaki görseli beğenip sipariş veriyor. Fakat çoğu zaman gelen ürün görseldekiyle aynı olmuyor. Benim ürünlerimde böyle bir sıkıntı olmadığı için, insanların geri dönüşleri ‘gerçekten görseldekiyle aynı ürün geldi’ şeklindeki oldu. Markamız adına, güvenli ticaret yapabilme ve prestij yakalayabilme adına tescil almak çok önemli bir adımdı” dedi. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası