banner
Gündem

Kadına şiddetin en büyük sebebi empati eksikliğidir

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde ‘Kadına El Kalkmaz’ sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Yürütülen etkinlikte aile içi kadına yönelik şiddet, şiddetin çocuk ve kadınlar üzerinde etkileri, Kadın..

Kadına şiddetin en büyük sebebi empati eksikliğidir
banner

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde ‘Kadına El Kalkmaz’ sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Yürütülen etkinlikte aile içi kadına yönelik şiddet, şiddetin çocuk ve kadınlar üzerinde etkileri, Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı, şiddetle mücadele mekanizmaları, şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın önemi anlatıldı.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’inde çalışanlara yönelik düzenlenen etkinliğe Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Fatih Yıldırmaz, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü eşi Türkan Aktürk, etkinlik paydaşı kurumlar; Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

AİLEDE BAŞLAYAN SEVGİ

ÇEMBERİNİ GENİŞLETMELİ’

Programda konuşan Aydoğdu; düzenlenen bilgilendirme çalışmalarının amacının, ailede başlayan sevgi çemberini genişletmek, iyilikleri yaymak ve çocuklara daha yaşanabilir bir toplum düzeni bırakmak için büyük önem taşıdığını söyledi.  Aydoğdu; “İster eğitimsizlik, ister kişilik bozukluğu, ister cehalet deyin. Bizce kadına şiddetin en büyük sebebi empati eksikliğidir.  Kendini onun yerine koyamamaktır. Şiddet uygulayan biri, ağlatılan kişinin kendi annesi, kendi eşi, kendi kızı olduğunu düşünse ne yapar, kendince uydurduğu ve haklı gördüğü sebeplerden dolayı bir başkasının, büyüttüğü, sevmelere doyamadığı, ayağına taş değmesini istemediği, telli duvağıyla gelin ettiği kızına şiddet uyguladığını düşünse, vicdanı rahat eder mi, yüreğine kor ateş düşmez mi, buna razı olur mu? O zaman, bizler de eşlerimizin, tıpkı bizim gibi düşünen bir babanın evladı olduğunu asla unutmayacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk da yaptığı konuşmasında; “Kadına yönelik şiddetin her türlüsünün önlenmesine yönelik hazırlanan ve Türkiye’de uygulanan eylem planı kapsamında toplumun her kesimine ulaşarak bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Haftanın üç günü işyerleri, emekçiler, esnaflarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddetin her türlüsü ile mücadelede bu çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu. Etkinlik sonunda çalışanlara hazırlanan broşürler dağıtıldı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası