banner
Gündem

Kahramanmaraş’ta çadır kent kurulumuna başlandı

VATANDAŞLARIN İKLİM ŞARTLARINDAN ETKİLENMEDEN KULLANABİLECEKLERİ SOĞUK İKLİM ŞARTLARINA UYGUN OLAN ÇADIRLARIN KURULUMU AKSARAY BELEDİYESİ PERSONELLERİ TARAFINDAN YAPILIYOR Aksaray Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için çadır kent kurulumuna..

Kahramanmaraş’ta çadır kent kurulumuna başlandı
banner

VATANDAŞLARIN İKLİM ŞARTLARINDAN ETKİLENMEDEN KULLANABİLECEKLERİ SOĞUK İKLİM ŞARTLARINA UYGUN OLAN ÇADIRLARIN KURULUMU AKSARAY BELEDİYESİ PERSONELLERİ TARAFINDAN YAPILIYOR

Aksaray Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için çadır kent kurulumuna başladı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgeye teknik ve temizlik personelleri, iş makineleri ile yardım tırları gönderen Aksaray Belediyesi depremzedeler için Kahramanmaraş’a çadır kent kuruyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bölgede geçici barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Dinçer, “Depremin ilk gününden itibaren bölgede yaraların sarılması için çalışıyoruz. Tüm birimlerimizle bölgede hasar tespit çalışmalarından, enkaz kaldırmaya, temizlik çalışmalarından sıcak yemek hizmetlerine ve yardım dağıtılmasına kadar birçok alanda çalışma yapıyoruz. Soğuk İklim Çadırları kullanarak oluşturduğumuz Çadır Kentimizle vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kampusu içerisine toplam 75 adet çadır kuruluyor. Aksaray Belediyesinin kurduğu çadır kent 600 kişinin barınma ihtiyacı karşılayabilecek kapasiteye sahip. Çadırlar vatandaşların ihtiyacını karşılayacak biçimde tasarlandı. Ortalama 6 veya 8 kişinin barınabileceği çadırlar içerisinde yatak, yorgan, yastık, nevresim ve soba ile kullanıma hazır olarak vatandaşlara teslim edilecek.

Çadır Kent olarak belirlenen alanda her gün üç öğün sıcak yemeğin çıkarılacağı mobil mutfak, ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alan, duş ve tuvalet alanı yer alacak. Depremzedelerin sağlık hizmeti alabileceği sağlık çadırı da alan içerisinde depremzede vatandaşların hizmetinde olacak.  (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası