banner
Siyaset

Kaşlı stadyum talebini yineledi

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, soru önergesiyle gündeme getirdiği Aksaray’a yeni stat yapılması konusunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada yeniden dile getirdi. Kaşlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gençlik..

Kaşlı stadyum talebini yineledi
banner

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, soru önergesiyle gündeme getirdiği Aksaray’a yeni stat yapılması konusunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada yeniden dile getirdi.

Kaşlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Spor insanlık tarihinin başlangıcından bugüne uzanan ve toplumsal yaşantımızın vazgeçilmez bir öğesi haline gelmiş; toplumların göz ardı edemeyeceği ve vazgeçemeyeceği evrensel anlamda bütünleştirici bir aktivitedir. Şunu özellikle belirtmek gerekir ki; spor partiler üstüdür. Bizler, ülkemizin sahip olduğu bu büyük potansiyelin gelecek yıllara en güzel şekilde aktarılması ve çocuklarımızın, gençlerimizin bugünlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamayı temel hedef olarak belirlemek zorundayız.  Küresel bir tehdit haline gelen teknoloji bağımlılığı ve madde bağımlılığının genel anlamda önüne geçilmesinde sporun teşvik edilmesi büyük öneme haizdir. 429 bin nüfusa sahip Aksaray’ın 138 binini 25 yaş altı gençler oluşturmaktadır. Bu yüksek genç nüfus potansiyeline sahip Aksaray’da bir toplum ve kitle sporu olarak icra edilen futbol müsabakaları Aksaray’ımıza uygun olmayan bir stadyumda oynanmaktadır.  Bu stadyum ne yazık ki şehrimizin bu anlamda beklentisinin çok çok altındadır ve şehir stadı niteliklerini taşımamaktadır. TFF 3. Ligde mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor’umuz çok güçlü ve tüm deplasman maçlarına giden dinamik bir seyirci potansiyeline sahiptir.  Ancak stadyumun kale arkası tribünlerinin mevcut olmaması, şeref tribünü ve diğer tribünlerin ise ihtiyaca uygun olmaması futbolumuzun ayrılmaz bir parçası olan taraftarın seyir konforunu da ciddi anlamda düşürmektedir. Şehrimizin potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda 15 bin kişilik doluluk kapasitesi ile futbol müsabakalarını oynayabilme potansiyelimiz varken maalesef mevcut koşullardan dolayı takımımızı ortalama 3 bin kişi ile destekleyebilmekteyiz. Aksaray ilimiz için, Aksaray-Konya yolu üzerinde Yapılcan Mevkiinde bulunan toplam 126 bin 500 metrekare dönümlük arazinin stadyum yapımına uygun olduğu tespit edilerek tahsis işlemlerinin yapıldığını bilmekteyiz.  Bu nedenle ivedilikle Aksaray’ımıza uluslararası futbol müsabakalarına uygun Karaman ve Afyon’daki stadyumların benzeri olarak 15 bin kişi kapasiteli yeni bir futbol stadyumu yapılmasını Aksaray’ımız ve Aksaraylı hemşerilerimiz adına talep etmekteyiz’’ (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası