banner
Gündem

Kaşlı ‘Türkiye tüm savunma alanlarında söz sahibi oldu’

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, “Siyasetimizdeki samimiyet ülkümüzün uğruna, ülkemizin hayrınadır. Her şey lider ülke Türkiye içindir” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ve Cumhur İttifakı’yla..

Kaşlı ‘Türkiye tüm savunma alanlarında söz sahibi oldu’
banner

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, “Siyasetimizdeki samimiyet ülkümüzün uğruna, ülkemizin hayrınadır. Her şey lider ülke Türkiye içindir” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ve Cumhur İttifakı’yla her alanda istikrar yakalandığını, özellikle savunma sanayisi anlamında çok güzel adımların atıldığını söyleyen Kaşlı, başlatılan bu değişim ve atılımları daha ileriye taşımak için Türkiye’nin geleceğine hep birlikte sahip çıkacaklarını kaydetti.

Kaşlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Ülkemiz yüklendiği bu misyonun eksiksiz yerine getirilmesinde ve 2023 Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmasındaki en önemli paylardan biri hiç şüphesiz yerli ve millî üretimleriyle, devrim niteliğindeki atılımlarıyla savunma sanayisine aittir. Ülkemiz artık dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyada kendi savaş gemisini inşa eden 10 ülke arasında; İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise dünyanın ilk 5 ülkesi içerisinde yer almaktadır. Daha birkaç yıl önce hayal gibi görülen BORA, BOZDOĞAN ve ATMACA; Cumhur İttifakı’nın güçlü iradesiyle yapılmıştır. ATMACA’yla; ülkemiz, dünyada gemi savar füzesi üretebilen 5 ülke arasına girmiştir. Yine, füze sistemimiz HİSAR, uzun menzilli millî hava savunma sistemimiz SİPER ise 2024 yılında ordumuzun envanterine girecek ve ülkemiz havadan gelecek bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edecektir. Harp sahasının değişen konseptlerine uygun üretilen akıllı mühimmat sistemi ALPAGUT ile LAÇİN, güdüm kiti, SUNGUR silah sistemi ile Türkiye’nin ilk millî ağır sınıf torpidosu AKYA, hafif sınıf torpidosu ORKA’yla Türkiye tüm savunma alanlarında söz sahibi olmuştur. Küresel tedarikçilerin geçmişte çıkardığı tüm zorluklara ve ambargolara rağmen insansız hava aracı, füze, mühimmat talepleri yurt dışından karşılanmaz hâle gelmişken, bugün, ülkemiz F-35’le ilgili yaptırımlarla karşı karşıyayken daha üstün teknolojiyle donatılmış beşinci nesil Türk savaş uçağımız 2028’de inşallah semalarda olacaktır. BAYKAR’ın üreticisi olduğu Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA, Türk havacılık tarihinin dönüm noktası olacaktır. Önceleri sadece, Kırıkkale’de tabanca ve mermi üretebilen ülkemiz, Ayasofya’nın açılmasıyla son bulan küresel vesayet kamburundan kurtularak bugün, millî ve yerli malzeme kullanım oranında yüzde 85 seviyesini yakalamış, neredeyse tam bağımsız hâle gelmiştir. Türkiye, Karadeniz’deki doğalgazı karaya çıkarmak için denizin dibine 140 kilometre boru döşeyebilen teknolojiyi kullanarak insansız deniz araçları ULAQ, SALVO, ALBATROS, MİR ve SANCAR’dan insansız denizaltına, uzayın sınırı olarak kabul edilen 100 kilometre çizgisini de aşarak bu rekabeti uzay ligine taşımıştır.’’ (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası