banner
Siyaset

Kaşlı’dan Ortaköy yolu hakkında soru önergesi

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 2015 yılında başlatılan KOVİD-19 pandemi süreci ve benzeri sebeplerle yapılamayan Ortaköy yoluyla ilgili ihale sürecinin son durumunu soru önergesiyle yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. Vekil Kaşlı yaptığı..

Kaşlı’dan Ortaköy yolu hakkında soru önergesi
banner

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 2015 yılında başlatılan KOVİD-19 pandemi süreci ve benzeri sebeplerle yapılamayan Ortaköy yoluyla ilgili ihale sürecinin son durumunu soru önergesiyle yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Vekil Kaşlı yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi: “Ortaköy ilçemizde 29 Haziran 2015 tarihinde başlatılan yol yapımıyla ilgili ihale süreci ve gelinen noktada yol yapımı çalışmasının programlandırılması hususları ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdik. Başkentimiz Ankara ile arasında yaklaşık 220 kilometre mesafe bulunan Aksaray, konumu itibarıyla kuzeyi güneye, batıyı doğuya bağlayan yolların kesişim noktasındadır. Konumu gereği çevre illeri birbirine bağlayan geçiş güzergahı konumundaki ilimizin Ortaköy ilçesinde 2015 yılında yol yapımı ile ilgili ihale süreci başlatılmış ve aynı yılın Kasım ayında temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. Ancak daha sonra çeşitli hukuki gerekçelerle devam edilememiş, ilçede vatandaşlarımızın trafik güvenliği konusunda ciddi anlamda sorun yaşanmıştır. Özellikle küresel anlamda da büyük ölçekte aksaklılara neden olan Kovid-19 pandemisi nedeniyle 2019 yılında tekraren askıya alınan yol yapımı çalışmaları 17 Aralık 2020 tarihinde tekrar ihale edilmiştir. Bakanımıza öncelikle yol yapımı çalışmasının programlandırılması hususunda teşekkür ediyor, şu sorularımın da cevaplandırılmasını talep ediyorum: İhale süreci tamamlanan yol çalışmalarının yapımına yüklenici firma ne zaman başlayacaktır? Aksaray-Ortaköy yol yapımı projesinin en geç tamamlanma tarihi nedir? Aksaray-Ortaköy yol yapımına ayrılan bütçe tutarı nedir?” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası