banner
Gündem

Katı atık tesisinde kapasite artırımı devam ediyor

BAŞKAN DİNÇER “ÇÖPLER ATIK YÖNETİMİYLE ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR” Şehrin katı atıklarının depolandığı Katı Atık Depolama Sahası’nda oluşan metan gazlarının değerlendirilmesi amacıyla kurulan tesiste enerji üretimi devam ediyor. Tesiste atıklar geri dönüştürülüp..

Katı atık tesisinde kapasite  artırımı devam ediyor
banner

BAŞKAN DİNÇER “ÇÖPLER ATIK YÖNETİMİYLE ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR”

Şehrin katı atıklarının depolandığı Katı Atık Depolama Sahası’nda oluşan metan gazlarının değerlendirilmesi amacıyla kurulan tesiste enerji üretimi devam ediyor. Tesiste atıklar geri dönüştürülüp hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimiyle çevre alanında yaptığı en büyük yatırımlar arasında olan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde atıklar enerjiye dönüşüyor. Ayrıca ayrıştırma sonrasında tesisin sahip olduğu kompost ünitesinde sayesinde elde edilen organik gübreler park ve bahçelerde kullanılıyor.

Katı atık tesisinde incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi: “Çağın gerekliliğine ayak uydurarak çöplerini ayrıştıran, ekonomiye kazandıran ve bertaraf eden çevreci bir şehir olarak sürdürülebilir atık yönetimini en başarılı uygulayan yerel yönetimler arasındayız.”

Mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması hedefiyle kentin altyapısını güçlendiren Aksaray Belediyesi, enerji tüketiminin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması için de her yıl yeni yatırımları devreye alıyor.

PROJEYLE GES KAPASİTESİ ARTIRILACAK’

Bu projenin en açık örneğini Hacılar Harmanı Mahallesi’nde gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, geçtiğimiz yıl devreye aldığı Toplama ve Ayırma Tesisinde (TAT) geri kazanılabilen kağıt, karton, cam, plastik, metal ve piller kaynağından geri toplanarak ayrıştırılarak ekonomiye tekrar kazandırıyor. Ekonomiye kazandırılamayan evsel atıklar ise Armutlu Köyü mevkiinde devreye alınan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde enerjiye dönüşüyor. Tesis bünyesinde yer alan kompost ünitesinde sayesinde atıklar organik gübre ile topraklara mineral açıdan zenginlik katıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde 24 bin KW’lık enerji üretildiğini yeni ünitelerinde devreye alınmasıyla enerji üretiminin çok daha iyi seviyelere ulaşacağını bildirdi. Başkan Dinçer, “Katı Atık tesisimizde düzenli depolama sahalarında uygun tekniklerle bertaraf edilen atıkları enerjiye dönüştürüyoruz. Böylece sürdürülebilir çevre yönetimi sağladığımız gibi atıkları ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Günlük 250 ton evsel atık bu tesisimizde enerjiye dönüşüyor. Tesisimiz risk faktörü oluşturan karbon azaltımı ile doğa ve çevreye karbon salınımını ciddi derecede önlüyor” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, açıklamasının son bölümünde ise bu projeye entegre edilecek Güneş Enerji Santrali (GES) ile enerji üretim kapasitesinin artacağını işaret etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası